Κυβέρνηση Σάρατζ μετέφερε απαράδεκτα 169 εκατ.ευρώ στα ταμεία τουρκικής εταιρείας όπλων

1266
169

Η κεντρική τράπεζα της Λιβύης έχει μεταφέρει ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια τουρκική εταιρεία αμυντικών συστημάτων, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του Al-Arabiya, που επικαλείται μία διαρροή εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα έδειξαν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, Φατί Μπασάγκα, ζήτησε από τον κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας να μεταφέρει περίπου 169 εκατομμύρια ευρώ, στον λογαριασμό της SSTEK.

Η τουρκική αμυντική εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και “καθιέρωσε σύγχρονες εταιρείες ή συνεργασίες με υπάρχουσες εταιρείες για την υποστήριξη ανάπτυξης στρατιωτικών συστημάτων“.

Οι πληροφορίες ισχυρίζονται επίσης ότι ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του υπουργείου Εσωτερικών, συνταγματάρχης Μοχάμεντ Φράντα, είχε δώσει εντολή στον επικεφαλής των επιχειρήσεων της κεντρικής τράπεζας να ολοκληρώσει τη μεταφορά στον λογαριασμό της τουρκικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η BMC, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμπορικών και στρατιωτικών οχημάτων στην Τουρκία, κατέχει το 55% των μετοχών της SSTEK.

Η BMC είναι “μια κοινοπραξία Τουρκίας-Κατάρ“, σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Ο Τούρκος εταίρος, Ετέμ Σαντζάκ, “είναι ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου [Ερντογάν]” και επίσης υπηρετεί στην εκτελεστική επιτροπή του προέδρου.

Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης τα τεθωρακισμένα οχήματα “Kirpi“, που εθεάθησαν να φτάνουν κατά δεκάδες στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη πριν από μήνες“, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας