Κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα απολαμβάνουν διακοπές πάνω στα ερείπια τους…

1399

Για έναν, περίπου,  μήνα έσπευσε να κλείσει η Βουλή, προκειμένου να δώσει άνεση χρόνου στους “κατάκοπους” βουλευτές να “ξεκουραστούν” όλο, σχεδόν, τον Αύγουστο. Γι’ αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση ψήφιζε σωρηδόν ως επείγοντα και κατεπείγοντα τα νομοσχέδια, πολύ κρίσιμα και βαθιά αντικοινωνικά τα περισσότερα, ώστε να υπάρξει χρόνος να κάνουν ήρεμοι τις διακοπές τους οι “εκπρόσωποι του έθνους”.

Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πέρασε θαυμάσια το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Πάρο και Αντίπαρο και στη συνέχεια στην Επίδαυρο, μεταφερόμενος, για να προλάβει όλες τις κοσμικές παρουσίες, με τρία μαχητικά ελικόπτερα του ελληνικού στρατού, βρίσκεται  για weekend στα Χανιά και όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα επιστρέψει την Δευτέρα για ένα διήμερο στη Αθήνα, στις 6 Αυγούστου θα πάει στη Χάλκη και από τις 8 έως τις 16 Αυγούστου, τουλάχιστον, θα κάνει τις “κανονικές” “ολιγοήμερες” διακοπές του στην Κρήτη, κατά τις διαρροές του Μαξίμου.

Έως τότε, κατά τις ίδιες διαρροές, έχει δώσει εντολές στους υπουργούς του να κάνουν και αυτοί “ολιγοήμερες” θερινές διακοπές και να γυρίσουν πίσω πριν ανοίξει, πάλι, η Βουλή μετά τις 24 Αυγούστου.

Νομίζω ότι δεν περνάει άσχημα ο κύριος Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, καθώς και το κοινοβουλευτικό προσωπικό της χώρας. Γιατί, άλλωστε, να πιέζονται και να φορτώνονται με βάσανα και εργασίες, αφού όλα στη χώρα πηγαίνουν ρολόι και βαδίζουν από το καλό στο καλύτερο: Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και τα κρούσματα είναι αμελητέα έως ανύπαρκτα. Η ένταση με την Τουρκία στη ελληνική και στην κυπριακή ΑΟΖ έχει κοπάσει, άλλωστε άλλο Ελλάδα και άλλο Κύπρος, ενώ ο ελληνοτουρκικός διάλογος έχει δρομολογηθεί και τακτοποιηθεί και όλα δείχνουν ότι θα είναι ανέφελος και εφ’ όλης της ύλης από τις γκρίζες ζώνες έως την αποστρατικοποίηση των νησιών. Το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε πάει, επίσης, καλά και ολίγη σημασία έχει το γεγονός  ότι διαρκώς συρρικνώνεται και παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον η ροή χρηματοδότησης, αφού είναι έτοιμες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του γερμανικού κεφαλαίου και της εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, οι μελέτες για την “αξιοποίηση” του, κατά τ’ άλλα σε όφελος του ελληνικού λαού!  Η οικονομική κρίση, τέλος, δεν χρειάζεται τη λήψη ιδιαίτερων και έκτακτων μέτρων, αφού ακολουθεί πορεία εκτόνωσης, μέχρι εξαφάνισης της και η οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με άριστες προοπτικές!

Μάλλον ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και συνολικά η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής θα έπρεπε, ξένοιαστοι και ανέμελοι, σε μια χώρα με αισιόδοξες προοπτικές, να είχαν παρατείνει λίγο περισσότερο τις διακοπές τους. Με τόση κούραση και τόσες επιτυχίες στο ενεργητικό τους το είχαν πράγματι ανάγκη!

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας