Κυβέρνηση: Απολύει συμβασιούχους και την πρόεδρο του σωματείου εν μέσω πανδημίας

1526
συμβασιούχους
Πάρτε τις απολύσεις πίσω ΤΩΡΑ!

Με απύθμενο θράσος, εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση απέλυσε 16 εργαζόμενους συμβασιούχους στην υπηρεσία ασύλου. Οι απολύσεις αυτές ανακοινώθηκαν μόλις μία μέρα πριν την προγραμματισμένη απεργία των εργαζόμενων για τις 23/4 και την εξαγγελμένη απεργία διαρκείας τους. Η πολιτική αλητεία της κυβέρνησης και του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί:

· Έχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης μιας και εξαίρεσαν από την ανανέωση των συμβάσεων την οποία ανακοίνωσαν, δεκαέξι εργαζόμενους/ες, ανάμεσά τους την πρόεδρο του σωματείου καθώς και εργαζόμενους που είχαν πρωτοστατήσει στην ίδρυση του σωματείου και της μαχητικής δράσης του.

· Ο Υπουργός Μηταράκης από τη μια ανακοινώνει θρασύτατα ψέματα – αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις με στόχο να διασπάσει τους εργαζόμενους παραμονή της απεργίας και να οδηγήσει σε απεργοσπασία τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται!  Είναι γελασμένοι.

Η απόλυση των Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας αποτελεί casus belli για όλους/ες τους/ις εργαζόμενους.

Κι αυτό γιατί σημαίνει ότι το Υπουργείο προμηνύει την αντεργατική του πολιτική πετώντας τους/ις εργαζόμενους σε δρόμους όπου επικρατούν γενικευμένες συνθήκες ανασφάλειας και εκτεταμένης ανεργίας ενώ επιδιώκει να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση και το ίδιο το σωματείο απολύοντας την πρόεδρό του.

Πέραν τούτου με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και την θεσμική του μνήμη. Την ίδια στιγμή, απαιτεί από τους/ις εργαζόμενους/ες αύξηση της παραγωγικότητας και εντατικοποίηση της εργασίας, προκειμένου να περιφέρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αριθμούς αποδοτικότητας στο προσφυγικό ζήτημα.

Μετά την ανακοίνωση των απολύσεων, το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου προχώρησε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με τηλεδιάσκεψη με μαζική συμμετοχή και αποφάσισε να μετά την 24ωρη την Πέμπτη 23/4 να συνεχίσει την Παρασκευή 25/4 με απεργία διαρκείας διεκδικώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις, την ανανέωση  όλων των συμβάσεων στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά δικαιώματα.

Στεκόμαστε στο πλάι των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου και του σωματείου τους αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και παλεύουμε μαζί τους.

 Άμεση ανανέωση-παράταση όλων των συμβάσεων εργασίας. Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις. Να μπει τέρμα στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης των συμβασιούχων.
– Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας