Κοσμοπλημμύρα στο Πολυτεχνείο. Μεγάλη και αγωνιστική η πορεία

1525
Πολυτεχνείο

Με μέτωπο Λαέ σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα!
Με εντυπωσιακή συμμετοχή πολλών χιλιάδων λαού και νεολαίας ξεκίνησε η μεγαλειώδης πορεία για την 43η επέτειο του ηρωϊκού Πολυτεχνείου.
Οι προσυγκεντρώσεις, που είχαν προγραμματιστεί από τις 3μμ στο χώρο μπροστά στο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος, ξεκίνησαν την πορεία μετά τις 5μμ με προορισμό την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Στην συγκέντρωση και την πορεία έδωσε δυναμικό παρόν μεγάλο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με σύσσωμο το στελεχικό της δυναμικό και επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Επίσης, διακρίναμε την σημαντική παρουσία στη συγκέντρωση και πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων, καθώς και συνδικαλιστικών παρατάξεων, σωματείων και ιδιαίτερα Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ, ως συνήθως, το ΚΚΕ πραγματοποίησε χωριστή συγκέντρωση και πορεία.
Στην ενωτική πορεία, στην οποία περπάτησαν πολλές χιλιάδες πολίτες και νέοι, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της λιτότητας, των μνημονίων, της κυβέρνησης, των μνημονιακών κομμάτων, ενάντια στους πολέμους, στην ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, για την έξοδο από την ευρωζώνηκαι την ΕΕ, για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, προοδευτική.
Η πορεία τελείωσε αγωνιστικά και ειρηνικά, παρά το γεγονός ότι τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί προκλητικά, χωρίς να υπάρχει λόγος, σε όλο, σχεδόν, το μήκος της πορείας.
ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Αντιμέτωποι με αποδοκιμασίες βρέθηκαν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτό έφτασε στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Διαδηλωτές που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πρεσβεία άρχισαν να πετούν αντικείμενα κατά του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν τελευταίο στην ουρά της πορείας, και να φωνάζουν ειρωνικά συνθήματα, όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και «Το Πολυτεχνείο ζει ζήτω οι Αμερικανοί». Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν και υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία όμως δεν πήρε διαστάσεις.

ΕΠΕΙΔΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  
Ενώ οι συγκεντρώσεις και οι πορείες εξελίχθηκαν μαχητικά και ειρηνικά, χάρις στην στάση των αγωνιστών και των πολιτών που συμμετείχαν και όχι της αστυνομίας, η οποία κάθε άλλο παρά βοηθούσε, εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα αργά το βράδυ στο Πολυτεχνείο ανάμεσα σε ”κουκουλοφόρους” και ΜΑΤ, με τα τελευταία να εφαρμόζουν την τακτική της ”’γάτας με το ποντίκι”, ενώ κυβέρνηση και μίντια, με τις εικόνες από τα επεισόδια αυτά, εξαπέλυαν τη γνωστή επιχείρηση τρομοκρατίας για να φοβίσουν τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας