Κορονοϊός: Η Κίνα ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου πιθανού φαρμάκου

1353
κοροναϊός

Η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε την παρασκευή του πρώτου πιθανού φαρμάκου για την αποτελεσματική καταπολέμηση του νέου κορονοϊού σε ειδικό εργαστήριο της πόλης Ταϊτσόου, στην επαρχία Τσετσιάνγκ.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, το φάρμακο ήταν μέχρι πρότινος γνωστό ως «favipiravir» ή «avigan».

«Στις 15 Φεβρουαρίου, το φάρμακο έλαβε επίσημη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να εισέλθει στην αγορά. Είναι το πρώτο φάρμακο στη χώρα, το οποίο – κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του νέου κορονοϊού – έλαβε επίσημη έγκριση για να συμπεριληφθεί στη λίστα των φαρμάκων που έχουν πιθανή αποτελεσματικότητα στη θεραπεία του ιού» ανακοίνωσε η κυβέρνηση.Η παραγωγή του φαρμάκου ξεκίνησε για πρώτη φορά σήμερα, Κυριακή.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικής Ανάπτυξης είχε γνωστοποιήσει ότι το «favipiravir» θα μπορούσε να αποτελεί πιθανό φάρμακο για τον νέο κορονοϊό.

Είχε προσθέσει, μάλιστα, ότι Κινέζοι επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει τις δοκιμές σε ζώα για μια σειρά εμβολίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θανατηφόρος ιός πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην ψαραγορά της πόλης Γουχάν, στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας.

Μέχρι σήμερα, ο νέος κορονοϊός έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 27 χώρες, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τους 1.600 και των κρουσμάτων τους 70.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας