Κορονοϊός: Αναφορές για 23 θανάτους έπειτα από εμβολιασμό στη Νορβηγία

890
Αναφορές για 23 θανάτους έπειτα

Αναφορές για 23 θανάτους ανθρώπων, που είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, έχουν φτάσει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της Νορβηγίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, και αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι 13 εξ’ αυτών.

Συνήθεις παρενέργειες ενδέχεται να συνέβαλαν σε μία σοβαρή εξέλιξη σε ηλικιωμένους ανθρώπους με αδύναμη υγεία, επισημαίνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων της χώρας, όλες αυτές οι αναφορές εξετάζονται προσεκτικά. Οι αναφορές αυτές μπορεί να υποδηλώνουν ότι συνήθεις παρενέργειες από εμβόλια mRNA, όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να οδηγήσουν σε θανάτους σε περιπτώσεις ορισμένων ευπαθών ασθενών, είπε ο Sigurd Hortemo, αρχίατρος του Οργανισμού.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας προχωρούν σε από κοινού εκτίμηση των αναφορών για τις παρενέργειες. Ως αποτέλεσμα, το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας άλλαξε τις οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, σε ό,τι έχει να κάνει με ευπαθείς ηλικιωμένους ανθρώπους.

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στη Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν ήταν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο. Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί, πέθαναν, ωστόσο, ο θάνατος τους ενδέχεται να μην σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή στη Νορβηγία έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech 21.000 άνθρωποι. Στις 12 Ιανουαρίου η Νορβηγία άρχισε να παραλαμβάνει εμβόλια της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna.

Πηγή: TASS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας