Κοροναϊός: Τέλος τα ταξίδια από Κίνα προς Ελλάδα-Λόγω εξάπλωσης του ιού

927
ταξίδια

Φρένο στα ταξίδια και τις οργανωμένες εκδρομές από την Κίνα και προς τη χώρα μας λόγω των νέου κοροναϊού έβαλε η Κινεζική κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει από συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Γεγονός που σημαίνει ότι παύουν να πραγματοποιούνται οργανωμένα ταξίδια από την Κίνα και προς την Ελλάδα κάτι που είναι ιδιαιτέρως συχνό, καθώς εκατοντάδες Κινέζοι έρχονται κάθε χρόνο στην χώρα μας για τουρισμό.

Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊό, συμμετείχαν επίσης η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη και εκ μέρους της κινεζικής Πρεσβείας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται  στην Κίνα για τον έλεγχο της επιδημίας.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και Κινεζικής Πρεσβείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας