Κολοσσιαία συμφωνία Ρωσίας-Ινδίας 300 εκατ.δόσεων του εμβολίου Sputnik-V έναντι 7 δισ.δολ.!

382
Κολοσσιαία συμφωνία Ρωσίας-Ινδίας

Η Ινδία θα αγοράσει περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V το επόμενο έτος, αριθμός τριπλάσιος από αυτόν που είχε ανακοινωθεί αρχικά σε μία κολοσσιαία συμφωνία περί τα 7 δισ. δολ., καθώς, οι κλινικές δοκιμές απέδειξαν ότι το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 91% και το κυριότερο είναι ασφαλές έναντι της τεχνολογίας του mRNA που χρησιμοποιεί η Pfizer, η οποία δεν έλαβε άδεια στην Ινδία, τουλάχιστον ακόμα.

H Ρωσία ήδη δοκιμάζει τα πρώτα δείγματα του εμβολίου Sputnik-V που έχει παραχθεί στην Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της στο Νέο Δελχί με ανάρτησή της στο Twitter, αναφερόμενη στις δηλώσεις του επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, που θεωρείται ο «τσάρος» του ρωσικού εμβολίου, καθώς το RDIF χρηματοδοτεί την ανάπτυξή του και μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 1,2 δισ. δόσεων στον πλανήτη κάτι που το αναδεικνύει το πιο επιτυχημένο σε αποδοχή κρατών!

Επίσης η Κίνα, παρά το ότι έχει το δικό της εμβόλιο παρήγγειλε το ρωσικό, όπως και άλλες 70 χώρες!

«Η Ινδία θα παραγάγει περίπου 300 εκατομμύρια δόσεις ή περισσότερες του εμβολίου για εμάς τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

H φαρμακευτική εταιρεία Hetero Biopharma της Ινδίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει υπογράψει συμφωνία με το RDIF για την παραγωγή περισσοτέρων των 100.000.000 δόσεων του εμβολίου Sputnik V, η αποτελεσματικότητα του οποίου όπως έχει διαπιστωθεί, με βάση τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, υπερβαίνει το 91%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας