Κλείσιμο τμημάτων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

1709
κλείσιμο
Η διοίκησή του έκλεισε δύο διατομεακά νοσηλευτικά τμήματα 70 κλινών τα οποία νοσηλεύουν ασθενείς όλων των κλινικών, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το κλείσιμο τμημάτων καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθήνας «Η Σωτηρία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η διοίκηση του έκλεισε δύο διατομεακά νοσηλευτικά τμήματα 70 κλινών τα οποία νοσηλεύουν ασθενείς όλων των κλινικών, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Η νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα γίνεται από προσωπικό που μετακινείται από άλλες κλινικές σε μεγάλες αποστάσεις. Τρέχουν οι νοσηλευτές και οι γιατροί μέσα στη νύκτα με τις σύριγγες στο χέρι, στο τεράστιο περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου, για να βρεθούν στα δύο διατομεακά νοσηλευτικά τμήματα και να παράσχουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου έκλεισε το τραπεζικό και το ταχυδρομικό υποκατάστημα που λειτουργούσαν εντός του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα ασθενείς και προσωπικό να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

Επιπλέον, «τα εργαστήρια λειτουργούν χωρίς πληροφοριακό σύστημα με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην έκδοση των αποτελεσμάτων και κίνδυνος λαθών».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τέλος ότι «τα λιγοστά κονδύλια που διαθέτει το Νοσοκομείο δεν αξιοποιούνται. Διατίθεονται για ανακαινίσεις ακατάλληλων χώρων, όπως η 12η κλινική χωρίς να αξιοποιούνται άλλοι χώροι που είναι σε καλή κατάσταση. Η Διοίκηση δεν είναι ικανή να αξιοποιήσει κονδύλια για αντικατάσταση των φορείων και των αμαξιδίων μεταφοράς ασθενών που είναι ακατάλληλα».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «παρέα «ρουφιάνων» και «αυλοκολάκων», που ασκούν αλλοπρόσαλλη διοίκηση εξυπηρετώντας ημετέρους, διώκουν, μετακινούν όσους δεν δηλώνουν πίστη και αφοσίωση στον Διοικητή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας