Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών. Απαράδεκτες δηλώσεις Γαβρόγλου για “κομματική καθοδήγηση”

1240
εκπαιδευτικών

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, ενώ την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στάση εργασίας των εκπαιδευτικών.

Στην τρίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας καλούν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς  εκπαιδευτικών, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, στήριξη της ειδικής αγωγής κ.ά. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ«Οι ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που χρόνο με τον χρόνο εντείνονται».

Σε κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο καλούν την ίδια μέρα συντονιστικές επιτροπές μαθητών απ’ όλη τη χώρα. Πρόκειται για την τρίτη μαθητική κινητοποίηση τον τελευταίο μήνα μετά από εκείνες στις 22 και 29
Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τόνισε την Κυριακή σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι είναι θέμα ημερών να σταλεί στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ η τελική πρόταση του υπουργείου για το σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση. Χωρίς να δίνει καμιά εξήγηση στο γιατί οι προτάσεις δεν έχουν γίνει εδώ και δύο μήνες από τότε που άνοιξαν τα σχολεία. 

Όσον αφορά τις μαθητικές κινητοποιήσεις, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διπλές πανελλαδικές και ότι έχει εμπιστοσύνη στη νέα γενιά της οποίας η φωνή πρέπει να ακούγεται, απαλλαγμένη όμως από «κομματική καθοδήγηση». Επαναφέροντας έτσι τον τυπικό καθεστωτικό λόγο δεκαετιών, που πίσω από τις όποιες κινητοποιήσεις βλέπει κομματική καθοδήγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας