Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις αστυνομικές βιαιότητες στο Κουκάκι

783
έρευνα

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι, και ειδικά για τη διακρίβωση τυχόν τέλεσης αδικημάτων μεταξύ των οποίων εκείνο της σωματικής βλάβης, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από την κατακραυγή για την παραβίαση οικογενειακού ασύλου, τον βαρύ τραυματισμό νεαρής γυναίκας με ελαστική σφαίρα και άλλες εκδηλώσεις απροκάλυπτων παρανομιών από την ΕΛ.ΑΣ., που η απόπειρα συγκάλυψής τους κατέρρευσε με τη δημοσίευση σχετικών βίντεο.

Αναφορικά με την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει η ΕΛ.ΑΣ, παρόντες στις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν ήταν τρεις εισαγγελείς από την Εισαγγελία της Αθήνας. Στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για συμμετοχή και των εισαγγελέων αυτών στην παραβίαση του οικογενειακού ασύλου, καθώς δεν επέδειξαν, ως όφειλαν, σχετική απόφαση.

Ας σημειωθεί ότι η υφιστάμενη την αστυνομική εισβολή στο σπίτι της και τις αστυνομικές βιαιότητες, οικογένεια Ινδαρέ, έχει αποδείξει πως δεν υπήρχε κανένας εισαγγελέας κατά την εισβολή, όπως και ότι η ΕΛ.ΑΣ. στην αρχική της ανακοίνωση έκανε λόγο για την παρουσία ενός εισαγγελέα και όχι τριών, όπως ισχυρίζεται εκ των υστέρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας