Κατατέθηκε η τροπολογία για αφαίρεση βαθμών αντί υποβιβασμού

1004
αφαίρεση

Τροποποιείται ο νόμος για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό σε περίπτωση παραβίασης διατάξεων ως προς τους περιορισμούς στην απόκτηση μετοχών και την απαγόρευση της πολυϊδιοκτησίας αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας «Επίδομα γέννησης κι λοιπές διατάξεις», αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης.

Η τροπολογία έρχεται μετά τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, που είχε προϊδεάσει για ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την τροπολογία  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός, επιφυλασσόμενος για τη στάση του κόμματός του.

Για λάθος χειρισμούς μίλησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου ο οποίος, όπως και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας, είπαν ότι θα απέχουν από τη σχετική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης, για τον «Δικέφαλο» λόγω πολυιδιοκτησίας και για το συγκρότημα της Θράκης εξαιτίας του μετοχολογίου της.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διέγραψε από την ομάδα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. τον Θοδωρή Ζαγοράκη, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας