Κατασκοπευτικό των ΗΠΑ αναχώρησε από τη Σούδα & πετάει στη Κριμαία

Κατασκοπευτικό των ΗΠΑ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στην Α. Ουκρανία. Το Κίεβο προσπαθεί με κάθε τρόπο να ”σύρει” στον πόλεμο την Ρωσία, ούτως ώστε να πείσει το ΝΑΤΟ να εμπλακεί και επίσημα στη σύγκρουση, κάτι που συμβαίνει, όπως θα σας αναφέρουμε πιο κάτω.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τα ”ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν τέσσερις Ουκρανούς στρατιώτες σήμερα στο χωριό Σούμι. Στις 13.45, τα ρωσικά στρατεύματα πυροβόλησαν τους στρατιώτες μας”, αναφέρει η ανακοίνωση των Ουκρανών.

Αμέσως μετά την κυκλοφορίας της είδησης με τους ”νεκρούς”, ο Ουκρανός πρόεδρος πραγματοποίησε συμβούλιο και ενήμερωσε τον ΟΑΣΕ! Η ουκρανική αντιπροσωπεία έστειλε σημείωμα στον ΟΑΣΕ με σκοπό μάλιστα τη διεξαγωγή έκτακτης συνάντησης για το ζήτημα.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το Κίεβο, μαζί με την Δύση, ανοίγει την ”πόρτα του φρενοκομείου”, καθώς είναι ξεκάθαρο πως ο στόχος είναι η ένοπλη αντιπαράθεση!

Eπίσημη εμπλοκή ΝΑΤΟ  

Το ΝΑΤΟ όπως αναφέραμε νωρίτερα, έχει πλέον ενεργοποιηθεί, καθώς αμερικανικό Boeing RC-135V (62-4134) αναχώρησε από την Σούδα και εκτελεί αποστολή επιτήρησης ”μία ανάσα” από τις ακτές της Κριμαίας, ενώ έχουν σηκώσει και οι Ουκρανοί τουρκικά Bayraktar, τα οποία βρίσκονται κοντά στη περιοχή, για να συνδράμουν στην αποστολή των αμερικανών.

Ταυτόχρονα, στη Μ. Θάλασσα έχουμε την παρουσία και Ελληνικού EMB-145H AEW&C, όχι βέβαια κοντά στην Κριμαία, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε Ρουμανία και Βουλγαρία, στα πλαίσια της άσκησης ”SeaShield21”.

Eν τω μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αναπτύξει πυραύλους σε απόσταση επίθεσης σε ρωσικές βάσεις στην Κριμαία. Σύμφωνα με πολλές αναφορές των ΜΜΕ, οι ουκρανικές δυνάμεις οι οποίες διενεργούν μεγάλες ασκήσεις, συγκεντρώνονται προς το παρόν κοντά στην Κριμαία έχοντας στην εμβέλειά τους πολλές ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

«Σε αυτές τις ασκήσεις, ο ουκρανικός στρατός δεν έκρυψε την πρόθεση του να επιτεθεί στη χερσόνησο της Κριμαίας όταν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία.  Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, το ουκρανικό πυροβολικό με ισχυρούς εκτοξευτές πυραύλων BM-30 “Smerch” πραγματοποίησε δεκάδες ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Σε συνεργασία με το BM-30, λειτουργούν τα συστήματα αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας Osa-AKM, τα οποία τοποθετούνται για την προστασία του πεδίου μάχης από εχθρικά αεροσκάφη», αναφέρουν Ουκρανικά ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας