Καταλονία πιέζει Ε.Ε να εγκρίνει «συντομότερο δυνατόν» το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

449
Καταλονία πιέζει Ε.Ε να εγκρίνει

Για έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της νόσου COVID-19 από τις Αρχές της Ε.Ε. και, μάλιστα, «το συντομότερο δυνατόν», πιέζει η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (12/02).

Πίεση ασκεί η κυβέρνηση της Καταλονίας στις ευρωπαϊκές Αρχές, αφού τις κάλεσε να επιταχύνουν τη διαδικασία έγκρισης εμβολίων για τη νόσο COVID-19, όπως είναι το ρωσικό Sputnik V.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Sputnik, την Παρασκευή (12/02), η καταλανική κυβέρνηση θέλει «να εγκριθούν νέα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του Sputnik V, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» για την αγορά της Ε.Ε..

Προς το παρόν, η Ισπανία συμππεριλαμβάνει στο σχέδιο εμβολιασμού της, τα εμβόλια που ανέπτυξαν οι εταιρείς Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca, παρ’ όλο που περιόρισε την εφαρμογή του τελευταίου σε άτομα άνω των 55 ετών.

Πάντως, η Καρολίνα Νταρίας, η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου ότι η Μαδρίτη δεν θα αποκλείσει τη χρήση του Sputnik V, εάν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Υπενθυμίζεται ότι μια πρόσφατη μελέτη από ομότιμους καθηγητές που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet», στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο «Ν. Γκαμαλέγια», έδειξε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού, καταχωρίστηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στις 11 Αυγούστου και πάνω από 20 χώρες έχουν ήδη εγκρίνει το Sputnik V για χρήση έκτακτης ανάγκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας