Κατάρρευση νοσοκομείων-Διασωληνομένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε αναμονή-Αδιέξοδο λόγω αναστολών υγειονομικών

771
Διασωληνομένοι ασθενείς

Η εμμονή της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών που έφερε την αναστολή συμβάσεων (χωρίς όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ να αναπληρωθούν) θέτει πλέον σε κίνδυνο πολίτες.

Έτσι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, τόνισε πως έχουν προκύψει προβλήματα με τις αναστολές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τόνισε πως υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

«Επτά ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ είναι σε θάλαμο και περιμένουν για κλίνη ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπάρχουν πέντε ασθενείς σε λίστα αναμονής προκειμένου να βρουν και εκείνοι κλίνη», ανέφερε ο ίδιος προς τον υπουργό υγείας Θ.Πλέυρη ζητώντας να αυξηθούν οι κλίνες.

Ο Θάνος Πλεύρης (σε μια γενική ομιλία) αναφέρθηκε κατα κύριο λόγο για την πορεία των εμβολιασμών, ενώ αναφέρθηκε και στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως όσο αυξάνεται ο εμβολιασμός, τόσο περισσότερο μειώνεται η νόσηση και κατά βάση η βαριά νόσηση», ανέφερε.

Το ΕΣΥ δεν είναι πια μονοθεματικό

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως το ΕΣΥ δεν θέλουμε να γίνει μονοθεματικό, άρα οι κλίνες που δίνονται είναι 50-50%.

«Πέρσι έγινε μία εντελώς διαφορετική κατανομή λόγω της πανδημίας. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχουμε σοβαρό κενό στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων, άρα δεν γίνεται να γίνουν χειρουργεία στο βαθμό που θέλουμε», ανέφερε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας πως «είμαστε σε συζήτηση με τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε πάρει κλίνες ΜΕΘ και συζητάμε για να πάρουμε απλές κλίνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας