Και ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στα Σκόπια για το δημοψήφισμα!

1708
σκόπια

Οι πιέσεις του διεθνούς παράγοντα για το Ναί στο δημοψήφισμα που έχει προκηρύξει ο πρωθυπουργός Ζάεφ για την συμφωνία των Πρεσπών, είναι πλέον πέραν από ασφυκτικές.

Μετά τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και την Γερμανίδα Καγκελάριο την περασμένη εβδομάδα, πλέον καταφθάνει στην γειτονική χώρα και το βαρύ πυροβολικό. Ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επίσκεψη του επικεφαλής του Πενταγώνου Τζέιμς Μάτις, το Σαββατοκύριακο, γίνεται όπως είπε ο ίδιος, σε ένδειξη «υποστήριξης προς τον μακεδονικό λαό».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατέστησε σαφή την ψυχροπολεμική οπτική γωνία από την οποία η Ουάσιγκτον προσεγγίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Χαρακτηριστικά, ο στρατηγός Μάτις εξέφρασε την ανησυχία του για την «κακοποιό δράση της Ρωσίας από την Εσθονία μέχρι τις ΗΠΑ και από την Ουκρανία μέχρι τώρα την Μακεδονία, η οποία προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες αλλά είναι πάντοτε πέραν των ορίων του αποδεκτού».

Ετσι, υπό το φώς των ασφυκτικών πιέσεων όλων των ξένων δυνάμεων, μπορεί να ερμηνευτεί και η παράδοξη τοποθέτηση του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE, το οποίο αν και διαφωνεί με την συμφωνία…κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας