Και εις ανώτερα! Απόλυτος κυρίαρχος του λιμανιού Θεσ/κης ο Ιβάν Σαββίδης

326
Απόλυτος κυρίαρχος του λιμανιού Θεσ/κης

Ντροπή για τη χώρα. Σε ιδιωτικά χέρια η θαλάσσια πύλη της Μακεδονίας, των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης.

Μετά τον “κινέζικο” Πειραιά, η Θεσσαλονίκη στα χέρια του Σαββίδη. Κίνδυνοι και για την ασφάλεια της χώρας.

Απόλυτος «κυρίαρχος» στο λιμάνι Θεσσαλονίκης θα είναι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, μετά τη συμφωνία για απόκτηση του 70% των μετοχών της Helanor Holdings Ltd. (εταιρία ιδιοκτησίας 100% της Deutsche Invest Equity Partners GmbH), που ανακοίνωσε η Belterra Investments Ltd, εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει την πρόθεση του επιχειρηματία να κυριαρχήσει και να ελέγξει την οικονομική ζωή  στην Β. Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκεται η έδρα και άλλων επιχειρήσεων του, μεταξύ αυτών του «Μακεδονία Παλλάς» και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά η επένδυση στον Οργανισμό Λιμένος αποτελεί τεράστια κίνηση από πλευράς Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός μεγάλος επενδυτής στη βόρεια Ελλάδα!

Η σχετική χθεσινή ενημέρωση: «Ανακοινώνεται η συμφωνία, υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μεταξύ της Helanor Holdings Ltd. (εταιρία ιδιοκτησίας 100% της Deutsche Invest Equity Partners GmbH) και της Belterra Investments Ltd., σύμφωνα με την οποία η Belterra θα αποκτήσει, και η Helanor Holdings Ltd. θα πουλήσει, το 70% των μετοχών της, στην εταιρία Melbery Investments Ltd., σημαντικό έμμεσο μέτοχο της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Διευκρινίζεται ότι με την παρούσα συμφωνία δεν πραγματοποιείται καμία μεταβίβαση μετοχών. Εφ’ όσον υπάρξει έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τότε θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση. Η Melbery είναι κατά 66,67% μέτοχος της SEGT, με έδρα την Κύπρο, η οποία κατέχει το 67% των μετοχών της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε.
Στην περίπτωση έγκρισης της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Belterra Investments Ltd. θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος της Melbery (θα κατέχει το 100% των μετοχών της Melbery) και θα καταστεί ο μεγαλομέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67% (δεν κατέχει έμμεσα μετοχές της SEGT).

H πωλήτρια Helanor, καθώς και οι μέτοχοι αυτής, Deutsche Invest Equity Partners GmbH(DIEP) και Transconnect AG, έλαβαν την απόφαση αποεπένδυσης από την Melbery και συνεπώς από την ΟΛΘ Α.Ε. βάσει και της επενδυτικής τους πολιτικής. H αγοράστρια Belterra Investments Ltd. προχώρησε στην απόφαση αγοράς του ανωτέρω ποσοστού μετοχών υπό την ανωτέρω αίρεση έγκρισης, στα πλαίσια της συνεπούς επενδυτικής πολιτικής της για επέκταση σε συγκεκριμένους κλάδους στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στη διαχείριση λιμένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας