Καιρός: νέα πτώση θερμοκρασίας, με βροχές, καταιγίδες και νέες χιονοπτώσεις

935
καιρός

Άστατος αναμένεται ο καιρός στη χώρα μας, αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή 07/12, με τοπικές βροχές να σημειώνονται στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες σε Σποράδες, Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Παγετός τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ωστόσο, νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και χιόνια θα χτυπήσει από τις επόμενες ημέρες τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 7/12

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1.000μ) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο, η οποία επλήγη από τον ισχυρό σεισμό, ο καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος ο καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα ανατολικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά στα νότια πιο πυκνές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ευβοίας και της ανατολικής Στερεάς (πάνω από 1.000μ). Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και βαθμιαία εξασθένηση. Πιθανότητα ασθενών παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Κρήτης (πάνω από 1.200μ) νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους, νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά, βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ δυτικοί, νοτιοδυτικοί. Στα ανατολικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας