«Καθημερινή» και Σκάϊ εκνευρίζουν την κυβέρνηση

Σκάι εκνευρίζουν την κυβέρνηση

Η”Καθημερινή της Κυριακής” κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο στο οποίο υπογραμμιζόταν η ακηδία της κυβέρνησης απέναντι στους υγειονομικούς που δεν έλαβαν καμία οικονομική ενίσχυση, παρά τα ωραία λόγια που ακούν και τα οποία “δεν τρώγονται“, όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε.

Το άρθρο αυτό προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο Μέγαρο Μαξίμου και εκφράστηκαν απορίες για τις προθέσεις του διευθυντή της εφημερίδας Αλέξη Παπαχελά. 

Οι απορίες πολλαπλασιάστηκαν όταν στο φύλλο της Τρίτης δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ κατά το οποίο “η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τις 12.300 θανάτων μέχρι την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας τους επόμενους τέσσερις μήνες”.

Το ίδιο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι αν τα μέτρα χαλαρώσουν η εκτόξευση των θανάτων στη χώρα  θα φτάσει στους 19.107 έως τον Απρίλιο.

Επιστήμονες στην Ελλάδα, που μίλησαν στην «Κ», ανέφεραν ότι η χαλάρωση των μέτρων είναι ευνόητο πως θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, ενώ είναι πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας μετά τις γιορτές, καθώς, με βάση το ινστιτούτο, αναμένονται 80-90 θάνατοι ημερησίως για τις επόμενες 90 ημέρες.

Αυτό το ρεπορτάζ συζητήθηκε εντονότατα σε υπουργικά γραφεία με κοινή την εκτίμηση ότι δεν θα είναι εύκολο να συντηρηθεί το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί η κυβέρνηση να διαμορφώσει με φόντο τους εμβολιασμούς.

Το βέβαιο είναι ότι από το Φάληρο, όπου στεγάζονται η “Καθημερινή” και ο ΣΚΑΪ, παρόλο που πρόκειται για φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, έρχονται εκπλήξεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν περίμεναν, για παράδειγμα, ότι ο Αρης Πορτοσάλτε, που έκανε μια από τις πιο γερές προεκλογικές καμπάνιες υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη μέσω της πρωινής εκπομπής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, θα πρότεινε μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, προκειμένου να δοθεί δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς.

Λόγω της απροκάλυπτης στήριξής του στην ΝΔ, η  ΑΔΕΔΥ τον χαρακτήρισε “λαγό” της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας