Κίτρινα γιλέκα με κίτρινα μπαλόνια αποδοκίμασαν Macron την Ημέρα της Βαστίλης

1218

Οι διαδηλωτές ζητούσαν από τον Εμμάνουελ Μακρόν να παραιτηθεί από τη γαλλική προεδρία – Με σπρέι πιπεριού απάντησαν οι αστυνομικοί

Αρκετοί άνθρωποι ξεκίνησαν να εκδηλώνουν τον θυμό τους κατά του Μακρόν, κυματίζοντας τη σημαία της Γαλλίας και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, τη στιγμή που ο Γάλλος πρέδρος και η συνοδεία του κατευθύνονταν στα Ηλύσια Πεδία για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Τη στιγμή εκείνη, οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα προκλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Δεν έχει γίνει γνωστό αν μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονταν και μέλη από τα «κίτρινα γιλέκα», καθώς τους είχε ζητηθεί να μην φορέσουν τα σακάκια – σήμα κατατεθέν τους, στη διάρκεια της εθνικής επετείου.

Δύο προβεβλημένοι εκπρόσωποι του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων περιλαμβάνονται στους 152 ανθρώπους που συνελήφθησαν σήμερα στο Παρίσι στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το γραφείο του εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε ότι οι Ζερόμ Ροντρίγκες και Μαξί Νικόλ συνελήφθησαν και ανακρίνονται ως ύποπτοι για τη διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε πλάνα με αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, οι οποίοι προσπάθησαν να φράξουν τον δρόμο με κάδους απορριμμάτων, μεταλλικά οδοφράγματα και άλλα αντικείμενα.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 μετέδωσε νωρίτερα ότι μερίδα διαδηλωτών που βρίσκονταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση γιουχάρισαν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Κάποιοι μάλιστα άφησαν στον αέρα κίτρινα μπαλόνια, ένα σύμβολο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, σύμφωνα με τον σταθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας