Κίνημα Χριστιανική Δημοκρατία-Διαδικτυακή εκδήλωση: «Χριστιανισμός και Πλούτος»

Χριστιανισμός και Πλούτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Χριστιανισμός και Πλούτος» 

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 26.2 στις 7 το βράδυ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η διαδικτυακή εκδήλωση “Χριστιανισμός και Πλούτος” της εφημερίδας “Χριστιανική”, με αφετηρία συζήτησης το ομότιτλο βιβλίο του θεολόγου Γιώργου Ροδίτη. Το βίντεο, για όσους/ες δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά, είναι αναρτημένο στο κανάλι της “Χριστιανικής” στο youtube στο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=l8ZXFLYrE8s&t=435s

Εισηγητές ήταν οι Νικήτας Αλιπράντης, καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Στρασβούργου, Ακαδημαϊκός, πατήρ Σωφρόνιος Γκουτζίνης, πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ξάνθης, Αθανάσιος Κουρταλίδης, φιλόλογος, τ. Σχολικός Σύμβουλος, Φωτεινή Οικονόμου, θεολόγος, συγγραφέας, Γεώργιος-Νεκτάριος Παναγιωτίδης, αντιπρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Συντόνισε: Ο Διευθυντής της Χριστιανικής, Κωνσταντίνος Μπλάθρας.

Οι εισηγήσεις και η συζήτηση περιστράφηκαν, με αφετηρία το έργο του Γιώργου Ροδίτη, έξι περίπου μήνες μετά την κοίμησή του στις 23 Αυγούστου 2020, στην προσέγγιση του ζητήματος του πλούτου και της κοινωνικής αδικίας από το Ευαγγέλιο και τους Πατέρες της Εκκλησίας, καθώς και στο σημερινό εκτροχιασμό του κοινωνικού συστήματος, με τη μεγιστοποίηση των ανισοτήτων, τη σώρευση πλούτου σε όλο και πιο λίγους και την εντεινόμενη εξαθλίωση όλο και πιο πολλών σε συνδυασμό με την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.

 

Αθήνα 26.2.2020. Το Γραφείο Τύπου της ΧΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας