Κέρκυρα: Με Υπεύθυνη Δήλωση στην Αστυνομία πηγαίνουν στα χωράφια τους οι Λευκιμμιώτες. Ούτε στην Κατοχή δεν συνέβαινε

1847
κατοχή

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επιβληθεί στην Λευκίμμη Κέρκυρας, την οποία ούτε στην Χούντα ούτε και στην γερμανική Κατοχή δεν είχαν τολμήσει να επιβάλουν οι χουντικές και κατοχικές αρχές.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Λευκίμμης για να μπορέσουν να πάνε στα χωράφια τους και να περάσουν από τα μπλοκ που έχουν στήσει τα ΜΑΤ, οφείλουν να κάνουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, την οποία πρέπει να εγκρίνει το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και στην οποία να αιτιολογούν τον λόγο και τη μέρα της μετάβασης στο χωράφι τους.

Ο λόγος, τον οποίο επικαλείται η Αστυνομία, που με εντολή της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών εφαρμόζει το πρωτοφανές αυτό μέτρο, που ούτε σε καιρό πολέμου δεν εφαρμόζεται, είναι  η προφύλαξη του σκουπιδότοπου (ΧΥΤΑ) από την οργή των πολιτών της Λευκίμμης, που δεν θέλουν να πνιγεί ο τόπος τους στην δυσοσμία και το δηλητήριο, όπως συμβαίνει στην χωματερή στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν ακόμα και στον Παν. Λαφαζάνη, παρά τον θεσμικό του ρόλο, να μπει στις χωματερές του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης.

Ιδού το αίσχος της πρωτότυπης Υπεύθυνης Δήλωσης του κατοίκου της Λευκίμμης Σπυρίδωνα Κάντα στο ΑΤ Λευκίμμης με το αίτημά του να επισκεφθεί το χωράφι και τον σκύλο του κοντά στην χωματερή:

EPSON MFP image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας