Κάτοικος Λέσβου για επίθεση ΜΑΤ: «Χτύπησαν μέχρι και ιερείς»

1019
κάτοικοι

Πρωτόγνωρες καταστάσεις φαίνεται να βίωσαν οι κάτοικοι της Λέσβου κατά την επίθεση των ΜΑΤ στη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους. Έτοιμοι για όλα οι κάτοικοι του νησιού.

Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες μέρες, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων στο νησί της Λέσβου, σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού.

Πάνω από 2.000 κάτοικοι βρέθηκαν χθες σε διαμαρτυρία έξω από την επιταγμένη περιοχή της Καράβας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα απέναντι στη δημιουργία κέντρων κλειστού τύπου.

Πρωτοφανή αστυνομική βία, καταγγέλλουν οι πολίτες.

«Το νησί της Λέσβου έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις χθες και προχθές. Έγινε ένας ανελέητος αγώνας από μια πανστρατιά ΜΑΤ που δεν ξέρω τι ήρθαν να κάνουν. Να καταλάβουν την επιταγμένη περιοχή; Ήρθαν και χτύπησαν ανελέητα άοπλους ανθρώπους, γυναικόπαιδα. Πέταξαν καπνογόνα και δακρυγόνα σε διάφορα σημεία. Ήταν πράγματα απαράδεκτα για εμένα. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ εκνευρισμένος», αναφέρει στο Sputnik ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαΐδης.

Όταν τα χημικά τελείωσαν, ξεκίνησε πετροπόλεμος ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ, με τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

«Αυτή η κατάσταση με ΜΑΤ και φασαρίες δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά», ανέφερε, ενώ περιέγραψε τα όσα έζησε:

«Χθες είδαμε 12 διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες πιο πάνω και πιο κάτω από την περιοχή της Καράβας. Στη συνέχεια ακολούθησαν επεισόδια επί επεισοδίων. Μέχρι και ιερείς χτύπησαν. Ωστόσο δεν τους έφτασε μόνο αυτό. Καθώς έφευγαν, χτύπησαν και έσπασαν αυτοκίνητα. Τους ζητήσαμε να φύγουν ειρηνικά, αλλά όταν μπήκαν στην κλούβα για να φύγουν άρχισαν να πετούν δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και κρότου- λάμψης» επισημαίνει ο κ. Τζελαΐδης.

Ακινητοποίησαν διαδηλωτές, τους πέταξαν στο έδαφος και τους πέρασαν χειροπέδες.

«Εξόργισαν τον κόσμο, ήταν λάθος να έρθουν στο νησί μας και να αρχίσουν να μας βρίζουν, Είμαστε υπέρ της ειρήνης και χωρίς να γίνονται αυτές οι βιαιοπραγίες. Ωστόσο πρέπει να ξέρουν κάτι. Αν χρειαστεί, όπως έγινε χθες και προχθές, θα είμαστε στον αγώνα. Είμαστε έτοιμοι. Ο αγώνας θα γίνει στα βουνά της Καράβας. Θα χυθεί αίμα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε κομμάτια γης για να γίνουν τα νησιά φυλακές», τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανταμάδου.

Με πέτρες ξύλα και συρματόσκοινα οι κάτοικοι ξεκίνησαν να στήνουν οδοφράγματα, μέχρι τη στιγμή που τα ΜΑΤ ξεκινήσαν την αποχώρησή τους, το πρωί της Πέμπτης.

«Αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο της Λέσβου για τη θέλησή του, για τον αγώνα του και φυσικά για το ότι είναι όλοι προετοιμασμένοι για τη συνέχεια. Ένα ευχαριστώ για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και την αντίσταση εναντίον της καταστολής των ΜΑΤ, από όλο το λεσβιακό λαό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας