Κάκιστες “δημόσιες σχέσεις” του Κουτσούμπα. “Θερμή” συνάντηση με Αγγελοπούλου για 21!

3412
δημόσιες

Από αυτές τις στήλες επικρίναμε την παρουσία του ΚΚΕ δια του Θαν. Παφίλη στην “φιέστα” που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή προς τιμήν της “διορισμένης” από την κυβέρνηση Επιτροπής 31 μελών με επικεφαλής την Γ. Αγγελοπούλου για τον εορτασμό των επικείμενων 200 χρόνων από την ηρωική επανάσταση του ’21.

Τώρα είμαστε στη δυσάρεστη θέση, να επικρίνουμε διπλά και τριπλά, την “θερμή” συνάντηση στον Περισσό του Δ. Κουτσούμπα με την Γ. Αγγελοπούλου για το θέμα της Επιτροπής για το ’21, μιας Επιτροπής που μόνο στόχο έχει να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό και να προσγειώσει ανώμαλα το ’21, ώστε να κάνει συμβατό το πνεύμα του με την κηδεμονευόμενη και ημιαποικιοκρατούμενη Ελλάδα του σήμερα. Είναι κρίμα για το ΚΚΕ να θέτει τις δημόσιες σχέσεις υπεράνω τέτοιων κρίσιμων επετείων, που πρέπει να γίνονται εναύσματα για νέους μεγάλους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Τόσο η Γ. Αγγελοπούλου όσο και οι περισσότεροι των 31 μελών της “Επιτροπής” για το ’21 είναι γνωστοί για τις πεποιθήσεις τους και για την αφοσίωσή τους στην μνημονιακή και κηδεμονευόμενη Ελλάδα της υποτέλειας και της ευρωατλαντικής υποδούλωσης. Μερικοί δε εξ’ αυτών πρωταγωνιστούν όχι μόνο στη δικαιολόγηση αλλά και στην εξύμνηση αυτής της καταστροφικής και ταπεινωτικής πορείας εξάρτησης της χώρας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Γ. Αγγελοπούλου εκλεκτό μέλος της ολιγαρχίας των Αθηνών, ήταν επικεφαλής της Επιτροπής που διοργάνωσε το “φιάσκο” των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, οι οποίοι με κυβερνητική καθοδήγηση εξελίχθηκαν σε ένα φαραωνικό “φαγοπότι” και σε όχημα υπερχρέωσης της χώρας, προοίμιο της μεγάλης κρίσης που ακολούθησε στη χώρα το 2008.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στον πυρήνα της Επιτροπής του ’21 δίνουν περίοπτο παρών  και “σιδερένιοπολιτικοϊδεολογικό τόνο εκλεκτοί “Σημιτοφύλακες“, σημαιοφόροι των μνημονίων και του δήθεν “εκσυγχρονιστικού” αλλά σκληρού νεοφιλελεύθερου και ευρωατλαντικού προσανατολισμού της χώρας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, επίσης, ότι από την Επιτροπή για το’21 λείπουν παντελώς ριζοσπαστικές φωνές που μιλάνε για το αληθινό ’21 και το βαθύ εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό του περιεχόμενο και βρίσκονται εκτός του συναινετικού τόξου της σημερινής παραδομένης και υποτελούς ολιγαρχικής Ελλάδας. Για παράδειγμα, είναι δυνατόν σε μιά τέτοια Επιτροπή για τα 200 χρόνια από το ’21, να μην υπάρχουν, έστω συμβολικά, εθνικές αγωνιστικές μορφές όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μαν. Γλέζος;

Η Επιτροπή του ’21 είναι ένα “κατασκεύασμα” του Κυρ. Μητσοτάκη, του Σημιτισμού και του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα επιχειρήσει να απονευρώσει το ’21 από την ουσία του και από κάθε επίκαιρο εξεγερτικό και αγωνιστικό πνεύμα για μία αντιιμπεριαλιστική Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης μακριά από την γερμανοαμερικάνικη επικυριαρχία.

Και το ερώτημα είναι: τι δουλειά έχει το ΚΚΕ να “νομιμοποιεί” με την παρουσία του δοτές και στημένες “Επιτροπές” και “εκδηλώσεις-φιέστες” του συστήματος που παρευρίσκεται όλο σχεδόν το “ιερατείο” του;

Πως είναι δυνατόν τέτοιες “Επιτροπές” που εκφράζουν τη σύγχρονη υποτέλεια της χώρας και την μετατροπή της σε προτεκτοράτο να τιμήσουν το ηρωικό πνεύμα του ’21 των Κολοκοτρώνηδων και Καραϊσκάκηδων;

Αυτές οι Επιτροπές δεν θέλουν να τιμήσουν αλλά να “θάψουν” και να “ευνουχίσουν” το σύγχρονο επίκαιρο, εξεγερτικό, αγωνιστικό, έντιμο και αξιοκρατικό πνεύμα του “21.

Για αυτό οι ριζοσπαστικές αριστερές προοδευτικές δυνάμεις αντί να κάνουν δημόσιες σχέσεις, να προσφέρουν διαφημιστικό φωτογραφικό υλικό και να δίνουν “άλλοθι” στην κ. Γ. Αγγελοπούλου, όφειλαν ευθέως να γυρίσουν την πλάτη στην “Επιτροπή” της, να εκφράσουν δημόσια και καθαρά τη διαφωνία τους με τις στοχεύσεις της και τις στοχεύσεις του συστήματος της “υπαλληλίας” και να υπογραμμίσουν ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από τη μεγάλη εθνικοκοινωνική δημοκρατική επανάσταση του ’21: να περάσει το μήνυμα και να σαλπίσει ο αγώνας για την ολοκλήρωση της εθνικής ανεξαρτησίας με την αποτίναξη του σύγχρονου ζυγού της αμερικανογερμανοκρατίας στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουν ενωμένες όλες οι γνήσια προοδευτικές ριζοσπαστικές πολιτικές και λαϊκές δυνάμεις της χώρας τα 200 χρόνια από το ’21 με όραμα την περήφανη ανεξάρτητη-δίκαιη Ελλάδα που αξίζει να αφήσουμε στις γενιές που έρχονται.

                                                                                                                      Ν.Ζ


Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ του 902.gr από τη συνάντηση Κουτσούμπα-Αγγελοπούλου.

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την Γ. Αγγελοπούλου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους και τις επιδιώξεις της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στόχους που εξέθεσε η κ. Αγγελοπούλου και με αφορμή την εκδήλωση, χθες, στη Βουλή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της προέδρου της Επιτροπής, παρακολουθώντας την πορεία της Επιτροπής και των δράσεών της.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ’21

Τα ονόματα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας την Επιτροπή είναι τα εξής:

Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Στάθης Καλύβας, Δημήτρης Γόντικας, Βασίλης Ράπανος, Μητροπολίτης Ιγνάτιος, Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη, Ιωάννα Λαλιώτου, Γιάννης Βούλγαρης, Νίκος Μουζέλης, Αριστείδης Χατζής, Ναπολέων Μαραβέγιας, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Θεόδωρος Κουρεντζής, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Αικατερίνη Καμηλάκη, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Ταρνανάς, Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας