“Κάηκαν” 3 προσωπικές επιλογές Μητσοτάκη-Βουλιάζει με διαλυτικά φαινόμενα η κυβέρνηση

1070
Όλοι, πλέον, αρχίζουν και τονίζουν την ανάγκη για έναν διορθωτικό ανασχηματισμό.
Εμφανή διαλυτικά φαινόμενα παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηριστικό της πίεσης και του πανικού στον οποίον έχουν περιέλθει στελέχη και υπουργοί. Και μάλιστα, πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό.

Ο Πρωθυπουργός απέπεμψε τον συμμαθητή του στο Κολέγιο

Η περίπτωση της αποπομπής του Σπήλιου Λιβανού δεν είναι μία απλή περίπτωση.
Μιλάμε για τον συμμαθητή του Πρωθυπουργού στο Κολέγιο Αθηνών και για τον στενό οικογενειακό φίλο που ήταν από τους πρώτους προσωπικούς συμβούλους που όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016 όταν κέρδισε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Πολλά στελέχη, μάλιστα, λένε ότι δεν πιστεύουν ότι είναι αυτός ο λόγος που αποπέμφθηκε ο κ. Λιβανός, δηλαδή η μη αντίδρασή του σε κάτι που είπε ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Θεωρούν ότι είναι κάτι άλλο που δεν έχει βγει στην επιφάνεια και το γνωρίζουν λίγοι, κυρίως ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός.

Σε δυσμένεια και το νούμερο 2 της κυβέρνησης

Ωστόσο, εικόνα αποσύνθεσης δείχνει και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.
Σε μεγάλη δυσμένεια έχει βρεθεί εδώ και καιρό ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μετά τις αποκαλύψεις ότι μιλούσε συχνά με τον υπόδικο παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.
Κάποιοι λένε ότι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος αποπομπής και όχι αυτός του Σπήλιου Λιβανού.
Το κλίμα δεν είναι καλό για τον Υπουργό Επικρατείας και ακούγεται έντονα ότι εδώ και μέρες ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να του μιλήσει ως είδος τιμωρίας για την ασόβαρη αντιμετώπιση της τηλεπερσόνας.
Αν δεν ήταν κομβικός ο ρόλος του στα νομοσχέδια της κυβέρνησης, θα είχε αποπεμφθεί ή έστω θα είχε τεθεί στο περιθώριο.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι άλλη μία προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία δημιουργεί θέματα συνοχής στη κυβέρνηση.

Ένα προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού ο Χρ.Στυλιανίδης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του
Αλλά δεν είναι μόνος αυτός.
Το προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού για την Πολιτική Προστασία, ο Χρίστος Στυλιανίδης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με τις αδυναμίες και την έλλειψη συντονισμού που παρουσίασε ο κρατικός μηχανισμός στην πρόσφατη χιονόπτωση.
Αρκετοί βουλευτές και υπουργοί, υποστήριξαν την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε δηλώσει παραίτηση για τις άσχημες εικόνες και την ταλαιπωρία που βίωσαν χιλιάδες πολίτες.
Άλλωστε, η συγνώμη που εκστόμισε ο Πρωθυπουργός είναι χαρακτηριστική ότι υπήρχε πολιτική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού.
Παρ’ όλα αυτά δεν αποπέμφθηκε.

Εκείνος υποστήριξε ότι θα έδινε την παραίτησή του εάν είχαμε νεκρό αλλά πλέον δεν τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού αλλά και συναδέλφων του.

Πως μία κυβέρνηση με τέτοια λάθη θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη;

Τρεις πολύ στενοί άνθρωποι του Πρωθυπουργού έχουν φέρει την κυβέρνηση σε κατάσταση αποσύνθεσης και συνδυαστικά με τα δύσκολα μέτωπα που έχει μπροστά της (ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πανδημία, διαχείριση κονδυλίων, μαύρα σύννεφα στην διεθνή οικονομία), η κυβέρνηση δεν αποπνέει την εμπιστοσύνη που πρέπει.
Το μαρτυρά και η φθορά που παρατηρείται στις δημοσκοπήσεις.
Ο Πρωθυπουργός έκλεισε προς το παρόν το μέτωπο με τον φίλο του Σπήλιο Λιβανό, τοποθετώντας τον Γιώργο Γεωργαντά που ήταν ήδη υφυπουργός αλλά βλέπουμε ότι φοβήθηκε να αξιοποιήσει νέο στέλεχος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Γιατί; Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη; Φοβάται τις ισορροπίες;
Όλοι, πλέον, αρχίζουν και τονίζουν την ανάγκη για έναν διορθωτικό ανασχηματισμό.

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας