Ιταλία: Στο σκαμνί ο Κόντε. Αντιπολίτευση: Ξεπούλημα και εσχάτη προδοσία

7985
κόντε

Πελώριες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην Ιταλία για τα αποτελέσματα του Eurogroup, τα οποία χαρακτηρίζονται ως νίκη της γερμανικής αναλγησίας και ως μεγάλη ήττα της Ιταλίας και των χωρών του Νότου με βαρύτατες συνέπειες για τους λαούς τους.

Το αντιγερμανικό και αντι-Ε.Ε κύμα σαρώνει, πλέον, την Ιταλία και εκφράζει τις διαθέσεις του ιταλικού λαού πέρα από παρατάξεις.

Οι αντιδράσεις στη συνθηκολόγηση του Τζ. Κόντε στο Eurogroup δεν προέρχονται μόνο από τη Δεξιά και Ακροδεξιά αντιπολίτευση αλλά και από δυνάμεις του Κινήματος των Πέντε Αστέρων  και του Δημοκρατικού Κόμματος Αριστεράς που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση.

Ο Μ. Σαλβίνι, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ιταλία, χαρακτήρισε ως ξεπούλημα της Ιταλίας τη στάση του πρωθυπουργού της Ιταλίας  Τζ. Κόντε και την απόφαση του Eurogroup, ενώ η Τζ. Μελόνι– επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος  που αποσπάστηκε από το κόμμα του Μπερλουσκόνι- χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup ως “εθνική προδοσία“.

Η Ιταλία αυτήν την ώρα βράζει και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις, ανακατατάξεις και ανατροπές στην ιταλική πολιτική και κοινωνική ζωή.

Είναι τραγικό ότι αυτήν την ώρα δεν βρίσκονται συγκροτημένες και ισχυρές δυνάμεις στον Αριστερό, Προοδευτικό, Δημοκρατικό χώρο της Ιταλίας, οι οποίες να αμφισβητούν την παρουσία της Ιταλίας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.

 

Άρης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας