Ιταλία: Η Γερουσία ενέκρινε διάταγμα ενίσχυσης της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής Σαλβίνι

868
διαδρομές

Έδαφος φαίνεται να κερδίζει η σκληρή και απαράδεκτη αντιμεταναστευτική πολιτική του ιταλού υπουργού Οικονομικών Ματέο Σαλβίνι, καθώς σήμερα, η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την θετική ψήφο της Γερουσίας της χώρας για ειδικό διάταγμα ασφαλείας που αυστηροποιεί τους κανονισμούς περί μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, το διάταγμα περιορίζει το δικαίωμα ασύλου και ενισχύει τους κανόνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της μαφίας.

Το διάταγμα αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα δηλώσεων του Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έλεγε ότι η Ιταλία δε θα μπορούσε να παραμείνει η «κατασκήνωση προσφύγων» της Ευρώπης, καθώς και τη στάση που κρατά απέναντι στους πρόσφυγες που θέλουν να βρουν καταφύγιο στην Ιταλία, μπλοκάροντας τους κάθε τέτοια δυνατότητα.

Η Ιταλία, ένα από τα πρώτα σημεία εισόδου για τους μετανάστες στην Ευρώπη, επιδιώκει να αναθεωρήσει τη συμφωνία του Δουβλίνου, που προβλέπει την επιστροφή των προσφύγων στη χώρα στην οποία εισήλθαν για πρώτη φορά στην Ήπειρο.

Η Ρώμη ισχυρίζεται ότι ο κανονισμός είναι ανεπαρκής για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και επιζητεί ένα πιο δίκαιο σύστημα επανεγκατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας