Ισχυρή ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε βουλή και Ευρωβουλή θα είναι χρήσιμη για το λαό και τη νεολαία

1411
βουλή

Η επόμενη χρονική περίοδος θα επηρεαστεί καθοριστικά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά από τα αποτελέσματα των εθνικών, ευρωπαϊκών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα δώσει τη μάχη σε όλες αυτές τις εκλογές με κεντρική επιδίωξή μας αυτή να γίνει μέσα από πλατιές πολιτικές και εκλογικές συνεργασίες, που θα συσπειρώνουν τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς και τις ευρύτερες συνεπείς, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Βασικός πολιτικός και εκλογικός στόχος μας είναι να επιτευχθεί η είσοδος της ΛΑΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή.

Η ΛΑΕ είναι πρωτοπόρα πολιτική δύναμη ενότητας, συνέπειας, σταθερότητας, ειλικρίνειας, ανιδιοτέλειας, και αγωνιστικότητας και δικαιούται να ζητά την πολιτική και εκλογική στήριξη του λαού και της νεολαίας, γιατί:

  • Είμαστε πολιτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά συνεπείς, δεν είπαμε ψέματα, δεν συμβιβαστήκαμε και εγκαταλείψαμε χωρίς δεύτερη σκέψη υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες μετά την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, για να υπηρετήσουμε τις αρχές μας και τις προγραμματικές δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει απέναντι στο λαό.
  • Συμμετέχουμε σταθερά στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. Είμαστε φορέας πολιτικής εκπροσώπησης κοινωνικών διεκδικήσεων. Με την παρουσία μας στην Βουλή και Ευρωβουλή θα μπορούμε να φέρνουμε τα προβλήματα του λαού και τις λύσεις τους στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και να αγωνιζόμαστε αποτελεσματικά για τη λύση τους.
  • Επιμένουμε στον αγώνα για την κατάργηση του μνημονιακού  καθεστώτος,  συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την αντιμνημονιακή ανατροπή.
  • Έχουμε ριζοσπαστική, ανατρεπτική, ρεαλιστική, ελπιδοφόρα και βιώσιμη εναλλακτική στη λιτότητα πρόταση.
  • Είμαστε συνεπής ενωτική δύναμη, που αγωνιζόμαστε για την πολιτική και εκλογική συνεργασία όλων των αντιμνημονιακών και αριστερών δυνάμεων.
  • Χρειαζόμαστε στη Βουλή για να κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση και να ανοίξουμε το δρόμο για εναλλακτική στο μνημονιακό καθεστώς φιλολαϊκή λύση.
  • Η αγωνιστική δράση μας μετά τη συγκρότηση μας τον Αύγουστο του 2015, το θετικό έργο του ευρωβουλευτή μας Νίκου Χουντή και οι προηγούμενοι αγώνες μας εγγυώνται όλα τα παραπάνω.

Η χώρα μας δεν βγήκε από το μνημονιακό καθεστώς της λιτότητας, που θα ισχύει, εάν δεν το ανατρέψουμε, μέχρι το 2060, ούτε από την ταπεινωτική εποπτεία των δανειστών. Το δημόσιο χρέος δεν κουρεύτηκε ούτε ένα ευρώ.

Ο σημερινός μεταλλαγμένος μνημονιακά ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά. Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει βρίσκονται στον αντίποδα των αρχών και αξιών της Αριστεράς. Είναι δεξιές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που δεν δίνουν θετική για το λαό και τη χώρα διέξοδο από την κρίση.

Αντιπαλεύουμε σταθερά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις και την ακροδεξιά.

Απορρίπτουμε το κυρίαρχο θεώρημα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στα μνημόνια πολιτική και ότι αυτά αποτελούν πλέον μία κανονικότητα για το λαό και τη χώρα μας. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Ότι αυτή είναι όχι μόνο ριζοσπαστική και ανατρεπτική στα μνημόνια και στον ευρωμονόδρομο, αλλά και ρεαλιστική και βιώσιμη. Αγωνιζόμαστε να πείσουμε γι αυτό το λαό και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή και την πίστη του ότι τα «πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς» και ότι μπορεί και αξίζει να αγωνιστεί για μία τέτοια ελπιδοφόρα προοπτική.

*Πηγή: Κυριακάτικη Κόντρα News

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας