Ιστορικό υψηλό για τον χρυσό-το πρώτο μετά το 2011

691
χρυσό

Σε επίπεδο-ρεκόρ έκλεισε την Παρασκευή ο χρυσός, καταγράφοντας την ισχυρότερη εβδομαδιαία του επίδοση από τις αρχές Απριλίου και οδεύει ολοταχώς προς το ορόσημο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 7,50 δολάρια ή κατά 0,4% στα 1.897,50 δολ. ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.891,90 δολ. ανά ουγγιά από τις 22 Αυγούστου του 2011.

Οι ταύροι του χρυσού και του ασημιού θα αντιμετωπίσουν μια πραγματική πρόκληση τις επόμενες δύο εβδομάδες“, σχολιάζει ο Chintan Karnani, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Insignia Consultants σε σημερινό του note. Αλλά εάν οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα κλιμακωθούν και οι ΗΠΑ γνωρίσουν ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού,  “τότε ο χρυσός και το ασήμι θα κινούνται μόνο ανοδικά“. Ο αναλυτής πιστεύει ότι οι διορθώσεις της τιμής, εάν υπάρξουν, θα είναι “ήπιες”. Το επίπεδο των 2.000 δολαρίων “θα διασπαστεί εύκολα“.

Τις θετικές προοπτικές του χρυσού τονίζει ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius, συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Ο βετεράνος επενδυτής πρόσθεσε μάλιστα: “Θα αγόραζα τώρα και θα συνέχιζα να αγοράζω, δεδομένου ότι ο χρυσός καταγράφει ράλι”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας