Ισραήλ: Τώρα στη φυλακή και ο αδελφός της Άχεντ Ταμίμι

949
ταμίμι
Πέταξε πέτρες σε αστυνομικό!

Ο αδελφός της Παλαιστίνιας έφηβης Άχεντ Ταμίμι, η οποία έχει γίνει το είδωλο της παλαιστινιακής αντίστασης στην ισραηλινή κατοχή αφού έμεινε επί οκτώ μήνες στη φυλακή επειδή χαστούκισε δύο στρατιώτες, καταδικάστηκε την Τρίτη επειδή εκτόξευε πέτρες εναντίον ενός Ισραηλινού αστυηνομικού.

Ο Ουάχεντ Ταμίμι, 22 ετών, παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε μια “βίαιη διαδήλωση” τον Μάρτιο του 2017 στο Νάμπι Σάλεχ της Δυτικής Όχθης. Κατά τη διάρκεια αυτής της κινητοποίησης ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τις πέτρες που εκτόξευσε ο νεαρός Παλαιστίνιος εναντίον του οχήματός του, όπως αποφάνθηκε την Τρίτη το στρατοδικείο που τον δίκαζε.

Ο 22χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών, ποινή που περιλαμβάνει και μια προηγούμενη καταδίκη του με αναστολή επειδή εκτόξευε πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

“Δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Δεν θα υπάρξει τρίτη φορά” είπε ο Ουάχεντ Ταμίμι, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης.

Η αδελφή του αποφυλακίστηκε στα τέλη Ιουλίου αφού κρατήθηκε επί οκτώ μήνες επειδή χαστούκισε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας, στο Νάμπι Σάλεχ, ζητώντας τους να φύγουν από εκεί. Η σκηνή αυτή βιντεοσκοπήθηκε και έγινε viral στο διαδίκτυο. Οι Παλαιστίνιοι εξυμνούν την Άχεντ Ταμίμι ως παράδειγμα θάρρους απέναντι στην ισραηλινή καταπίεση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Το επίσημο Ισραήλ, από την πλευρά του, περί άλλα τυρβάζει, κατηγορώντας υποκριτικά την οικογένεια της νεαρής κοπέλας ότι, δήθεν, «την χειραγωγεί»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας