Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ανακρίθηκε για 12η φορά στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς

1444
ισραήλ
Για 12η φορά ανακρίθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς ωστόσο να του έχουν μέχρι τώρα, σε καμμία εκ των περιπτώσεων, απαγγελθεί κατηγορίες.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέκρινε για 12η φορά σήμερα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά, σύμφωνα με διάφορα τοπικά ΜΜΕ.

Πλάνα του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 10 δείχνουν αστυνομικούς ανακριτές να εισέρχονται στην επίσημη κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ. Η αστυνομία και το γραφείο του πρωθυπουργού αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο ραδιοσταθμός των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε πως το επίκεντρο σήμερα θα είναι σε δύο υποθέσεις στις οποίες η αστυνομία έχει συστήσει να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.

Η μία αφορά δώρα τα οποία φέρεται να έλαβαν ο Νετανιάχου και η οικογένειά του και η άλλη ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους συζήτησε πώς θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη κάλυψη σε μία από τις μεγαλύτερες ισραηλινές εφημερίδες με αντάλλαγμα μέτρα για τον περιορισμό μιας ανταγωνιστικής εφημερίδας.

Καμία καταγγελία δεν έχει απαγγελθεί σε βάρος του Ισραηλινού ηγέτη ο οποίος αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο και έχει χαρακτηρίσει αβάσιμες τις κατηγορίες.

Επαφίεται στον γενικό εισαγγελέα του Ισραήλ να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες. Οι εταίροι του Νετανιάχου στον κυβερνητικό συνασπισμό τού έχουν προσφέρει τη στήριξή τους, εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του γενικού εισαγγελέα.

Ο Νετανιάχου έχει επίσης ανακριθεί για μια τρίτη υπόθεση στην οποία η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι ιδιοκτήτες της μεγαλύτερης ισραηλινής εταιρίας τηλεπικοινωνιών παρείχαν ευνοϊκή κάλυψη του ιδίου και της συζύγου του σε μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα την οποία ελέγχουν με αντάλλαγμα ειδική μεταχείριση από διαχειριστές επικοινωνιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας