Ιράν: Το Ισραήλ επιδιώκει τον πόλεμο

460
ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε χθες, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, πως το Ισραήλ επιδιώκει τον πόλεμο και πως ο τρόπος που ενεργούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αυξάνει την προοπτική ενός πολέμου.

“Βεβαίως μερικοί επιδιώκουν τον πόλεμο”, δήλωσε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατονομάζοντας το Ισραήλ, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

“Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο κίνδυνος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν συνεχίσετε να κάνετε τα “στραβά μάτια” σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου”, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός.

Ο Ζαρίφ δήλωσε ακόμη πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός για το εμπόριο με το Ιράν δεν επαρκεί και πως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία πρέπει να κάνουν περισσότερα για να δείξουν τη δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν.

“Ο “Instex” (ο μηχανισμός) υπολείπεται των δεσμεύσεων από την E3 (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία) για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας”, τόνισε ο Ιρανός υπουργός. “Η Ευρώπη πρέπει να είναι πρόθυμη να βραχεί, αν θέλει να κολυμπήσει κόντρα στο επικίνδυνο ρεύμα της μονομέρειας των ΗΠΑ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας