Ιράν: Ζητάει να διαμεσολαβήσει μεταξύ Τουρκίας-Άσαντ. Τουρκία: Στέλνει στρατεύματα στη Συρία

890
ιράν

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαμεσολαβήσει μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους σύμφωνα με τις διαδικτυακές σελίδες του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Με τις αντοχές της Δαμασκού και της Μόσχας παίζει η Τουρκία, η οποία τις τελευταίες ώρες κλιμακώνει τις πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία.

Με πρόσχημα την ανθρωπιστική καταστροφή, η Άγκυρα ζητά από τη Ρωσία να μην σταθεί εμπόδιο στη σύγκρουσή της με τις δυνάμεις του Άσαντ, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τη διεθνή κοινότητα και κυρίως την Ευρώπη με νέα κύματα προσφύγων από τη Συρία, κάνοντας λόγο για 90.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχεράνη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαμεσολαβήσει μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους,

Στέλνει ενισχύσεις στη Συρία η Άγκυρα

Σημειώνεται πως η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ, όπου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας.

Μια φάλαγγα 150 στρατιωτικών οχημάτων, που μεταφέρει εξοπλισμό και στρατεύματα, διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα προς την κατεύθυνση της Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα στέλνει εδώ και ημέρες ενισχύσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αποστολή των ενισχύσεων αυτών γίνεται ενώ οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να είναι έτοιμες να καταλάβουν την πόλη Σαρακέμπ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας