Ιράν έπληξε έξι(!) πλοία-Αιχμαλώτισε με ρεσάλτο ειδικών δυνάμεων το ένα! (upd)

3001
Ιράν έπληξε έξι πλοία

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δύο πηγές ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέρουν πως οι ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα πλοίο από τα έξι συνολικά τάνκερ που “ήταν ακυβέρνητα και εκτός ελέγχου” κοντά στις ακτές των ΗΑΕ.

Συνεπώς το Ιράν έπληξε έξι πλοία και όχι τέσσερα όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες. 

Οι κυβερνήτες και των έξι τάνκερ ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα μέσω του συστήματος ΑΙS πως “δεν έχουν τον έλεγχο” των πλοίων τους.

«Βρίσκονταν στην ίδια περιοχή και στον ίδιο μέρος. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια», δήλωσε ο Ranjith Raja, ειδικός σε ναυτιλιακά ζητήματα.

“Δεν μπορεί να χάσουν όλα τα πλοία τους κινητήρες τους ή την ικανότητά τους να κατευθυνθούν ταυτόχρονα”.

Πιθανότατα το Ιράν εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση νεκρώνοντας τα συστήματα των έξι πλοίων για να τα ακινητοποιήσει και στην συνέχεια να αιχμαλωτίσει τουλάχιστον το ένα.

Στην περιοχή λίγο πριν την επίθεση εντοπίστηκε αμφίβιο σκάφος του Ναυτικού των Ιρανών Φρουρών.

 

——————————————————————

(Αρχικό κείμενο 22.00)

Σε ακραία πολεμική κίνηση προχώρησε το Ιράν κτυπώντας τέσσερα πλοία στην Αραβική Θάλασσα και αιχμαλωτίζοντας το ένα.

8-9 άντρες των ειδικών δυνάμεων του Ιράν πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο τάνκερ “Asphalt Princess” και το κατέλαβαν.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η επίθεση έγινε από τους Ιρανούς Φρουρούς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν και να αποτρέψουν τυχόν επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Εκβιάζουν με όχημα την ελεύθερη ναυσιπλοΐα”

Ιρανοί Φρουροί κατέλαβαν το πλοίο Asphalt Princess

Πριν λίγο η εταιρεία επιβεβαίωσε πως το πλοίο “Asphalt Princess” με σημαία Παναμά κατελήφθη στον Αραβική Θάλασσα με κατεύθυνση τα Στενά του Ορμούζ.

Η επίθεση έγινε έξω από τις ακτές των ΗΑΕ στην Θάλασσα του Ομάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Ιρανοί Φρουροί έχουν καταλάβει τουλάχιστον το ένα πλοίο και το έχουν οδηγήσει στο Ιράν.

Τα υπόλοιπα τρία πλοία έχουν υποστεί ζημίες από νάρκες ενώ πρέπει να δέχτηκαν και “κυβερνοεπίθεση” καθώς οι κυβερνήτες ανέφεραν πως “δεν έχουν τον έλεγχο του πλοίου”.

Στην περιοχή πετά C-295 του Ομάν σε αποστολή SAR . Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση του 5ου Στόλου και της Βρετανίας.

Με κομμένη την ανάσα η Μέση Ανατολή: Ισραήλ και σύμμαχοι θα επιτεθούν στο Ιράν – Φωτογραφίες από το βομβαρδισμένο πλοίο

Τέσσερα πλοία έπληξε το Ιράν

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως οι Ιρανοί Φρουροί προσπάθησαν να καταλάβουν και τα τέσσερα πλοία μεταξύ των οποίων και το πλοίο GOLDEN BRILLIANT το οποίο κτυπήθηκε από νάρκη κοντά στο λιμάνι Fujairah.

Λίγο αργότερα, το τάνκερ “Golden Brilliant” ανέφερε πως “βρίσκεται εκτός ελέγχου” στον Κόλπο του Ομάν. Αυτό σημαίνει πως “το πλοίο δεν μπορούσε να εκτελέσει ελιγμούς κάτι που συμβαίνει σε εξαιρετικές περιπτώσεις”.

Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πως “τα πληρώματα 4 πλοίων που βρίσκονταν κοντά στις ακτές του Ιράν ανακοίνωσαν πως δεν έχουν τον έλεγχο το απόγευμα. Βρετανικές πηγές σημείωσαν πως πρόκειται για πειρατεία από τους Ιρανούς Φρουρούς”.

Κλείνει τον Εναέριο Χώρο του το Ιράν

Ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ, Β. Gantz, και ο ΥΠΕΞ  Lapid θα ενημερώσουν αύριο τους πρέσβεις των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις επιθέσεις του Ιράν.

Το Ιράν προετοιμάζεται για σύγκρουση. Με ΝΟΤΑΜ κλείνει αύριο τον εναέριο χώρο των λιμανιών της Τεχεράνης εξαιτίας φόβου για επιθέσεις drone.

Το Ιράν προχωρά σε μπλοκάρισμα του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης GNSS για να αποτρέψει κάθε αντίποινα από το Ισραήλ! Με NOTAM που εξέδωσε αναφέρει ότι τα σήματα GPS θα μπλοκαριστούν βόρεια του Ιράν μέχρι τις 19:30 στις 5 Αυγούστου. Συνιστάται στους πιλότους να βασίζονται στο INS τους ενώ πετούν πάνω από την Τεχεράνη.

Ταυτόχρονα, οι Ιρανοί Φρουροί θα ξεκινήσουν διήμερες ασκήσεις με βαλλιστικούς πυραύλους λόγω φόβων επίθεσης από το Ισραήλ.

Η αεράμυνα της χώρας είναι σε πολεμικό συναγερμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας