Ιράκ: Συνολικά 57 Τούρκοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες-Καίγονται άρματα μάχης

288
Καίγονται άρματα μάχης

Tαυτόχρονα, σύμφωνα με κουρδικές πηγές, το HPG χτύπησε τουρκικό ελικόπτερο τύπου ”Cobra”. Aκόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν καταρρίφθηκε. Την ίδια στιγμή, δύο τουρκικά άρματα μάχης καταστράφηκαν!

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Κούρδων, 57 μέλη του τουρκικού στρατού, έχουν σκοτωθεί, ως αποτέλεσμα των μαχών με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Ο Χίβα Ζάγκρος, αξιωματούχος της στρατιωτικής πτέρυγας του ΡΚΚ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq, ότι από τις 23 Απριλίου, οι μάχες και οι συγκρούσεις οδήγησαν σε 57 νεκρούς του τουρκικού στρατού”. Ο Ζάγκρος πρόσθεσε, “ότι το PKK κατέσχεσε επίσης όπλα, συμπεριλαμβανομένων  RBG, BKC και MPT 55.” Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μεγάλος αριθμός μελών του τουρκικού στρατού τραυματίστηκαν στις μάχες που συνεχίζονται μέχρι τώρα.

Η τουρκική επιχείρηση

”Η Τουρκία ξεκίνησε νέες επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας κατά των Κούρδων”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη.

Οι νέες επιχειρήσεις, έχουν τις ονομασίες  “Eren Cudi-Besta” και “Eren Kazan-Ogul” και ξεκίνησαν με τη συμμετοχή 5.280 προσωπικού ασφαλείας στις επαρχίες Sirnak και Hakkari, ανέφερε η δήλωση του υπουργείου.

Δεν είναι κάτι καινούργιο η ταυτόχρονη διεξαγωγή επιχειρήσεων στις δύο πλευρές των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αφού αυτός ο συνδυασμός αποσκοπεί στην εκκαθάριση μιας ζώνης ένθεν και κείθεν των συνόρων, προκειμένου να υπάρχει σχετική ασφάλεια,

Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας εντός του Β. Ιράκ διευκολύνονται και από τις 14 στρατιωτικές βάσεις που διατηρεί σε μόνιμη βάση  εκεί και έχουν ως ακολούθως:

Περιοχή Zap (Παραμεθόριος περιοχή του Β. Ιράκ με την Τουρκία)

Εδώ βρίσκονται 11 τουρκικές στρατιωτικές βάσεις (Zakho, Seramis, Begova, Batufa,Dohuk, Simele, Bamerni,Amediya, Kanimasi, Deraluk, Seladize)

  • Πλησίον Μοσούλης
  • Η βάση Basika
  • Περιοχή Erbil
  • Η βάση Erbil
  • Περιοχή Suleymaniyie
  • Η βάση Suleymaniyie

Οι εν λόγω τουρκικές στρατιωτικές βάσεις φιλοξενούν εκτός από στρατιωτικά τμήματα και βαρύ οπλισμό (άρματα, πυροβόλα) και χρησιμεύουν ως προπύργια και βάσεις ανεφοδιασμού, των λοιπών τμημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που διεξάγουν επιχειρήσεις κατά των ανταρτών του PKK, οι οποίοι έχουν ως κύριο ορμητήριο τους την οροσειρά του Kandil στα σύνορα με το Ιράν.

Οι επιχειρήσεις που διεξάγονται στις επαρχίες ίSirnak και Hakkari διεξάγονται κατά βάση από δυνάμεις καταδρομών της Στρατοχωροφυλακής, επικουρούμενες από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, τοπικούς πολιτοφύλακες καθώς και παραμεθόριες Μονάδες του τουρκικού στρατού που εδρεύουν στην περιοχή.

Μεγάλη συνδρομή στις παραπάνω στρατιωτικές επιχειρήσεις  και επιχειρήσεις του τουρκικού ΥΠΕΣ διαδραματίζουν τα drone, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα συνεχούς επιτήρησης δύσβατων ορεινών περιοχών, εντοπισμού των ανταρτών του PKK και είτε καταστροφής τους, είτε διαβίβασης της εικόνας σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων προκειμένου  είτε αυτοί να εξουδετερωθούν με πυρά, είτε να αποσταλούν άμεσα με ελικόπτερα ειδικές δυνάμεις για εξουδετέρωσή τους.

Κλείνουμε, υπενθυμίζοντας την “κόντρα” του ΥΠΕΣ Σοϊλού και ΥΠΑΜ Ακάρ, μετά το φιάσκο της επιχείρησης των ΤΕΔ στην περιοχή της Gara του Β. Ιράκ πρίν λίγο χρόνο που κόστισε τη ζωή σε 13 Τούρκους αιχμαλώτους από το PKK

Ο διαμοιρασμός ευθύνης των νέων επιχειρήσεων  εντός και εκτός Τουρκίας σε ΥΠΑΜ και ΥΠΕΣ που μνημονεύσαμε παραπάνω, προφανώς έχει τις ρίζες της στην παραπάνω διαμάχη των δύο υπουργών, οι οποίοι είναι αμφότεροι “δελφίνοι” για τη διαδοχή του Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας