Ιβερμεκτίνη: Από την Ιαπωνία με αγάπη κατά της Όμικρον

1687
Ιβερμεκτίνη: Από την Ιαπωνία με αγάπη

Την ώρα που στην Ελλάδα προωθούν μόνο τα εμβόλια η Ιαπωνία ρίχνει «βόμβα»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε χλευάσει από το βήμα της Βουλής την ιβερμεκτίνη, καθώς αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για «φάρμακο για άλογα». 

Το ίδιο κάνει και το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ο οποίος πιθανότατα αγνοεί τι είναι η ιβερμεκτίνη, η οποία χορηγείται και στους ανθρώπους, αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη, με κυριότερο βεβαίως τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Και τελικά ήρθαν οι Ιάπωνες και το Reuters για να τους εκθέσουν ανεπανόρθωτα, καθώς τη Δευτέρα ο ιαπωνικός εμπορικός και φαρμακευτικός όμιλος Kowa Co Ltd. γνωστοποίησε ότι η ιβερμεκτίνη έχει δείξει αντιϊκή δράση έναντι της Όμικρον και άλλων παραλλαγών του SARS-CoV-2 σε κοινές «μη κλινικές μελέτες».

Η εταιρεία συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Kitasato, μια ιατρική σχολή στο Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο μετέδωσε την είδηση!

Η εταιρεία αρχικά δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνης στην θεραπεία του COVID-19 βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι το φάρμακο, το οποίο αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία παρασίτων σε ανθρώπους και ζώα, έχει μειώσει τον χρόνο μόλυνσης, παρόλα αυτά Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν προειδοποιήσει κατά της χρήσης του φαρμάκου στο παρελθόν. Ο κύριος λόγος είναι ότι άνθρωποι που δεν έχουν γνώση με την ιατρική αγόραζαν πολλά κουτιά ιβερμεκτίνης με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση.

Τώρα όμως το πρακτορείο Reuters αναδημοσιεύει την έρευνα των Ιαπώνων, κάτι που επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο για να χαρακτηριστεί και επίσημα ως φάρμακο για τον Covid-19 η ιβερμεκτίνη. 

Η χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του COVID-19 διερευνάται επί του παρόντος σε μια δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι ερευνητές δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ήταν ακόμη σε εξέλιξη και δεν ήθελαν να σχολιάσουν περαιτέρω μέχρι να έχουν αποτελέσματα προς αναφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας