Ιατρικό έγγραφο εκθέτει Αυστραλούς για Djokovic-Η πληροφόρηση σε μη εμβολιασμένους τενίστες

1111
Ιατρικό έγγραφο εκθέτει Αυστραλούς για Djokovic

Eπιστολή αποκαλύπτει ότι οι μη εμβολιασμένοι αθλητές του τένις ενημερώθηκαν πως θα μπορούσαν να παρευρεθούν στο τουρνουά, υπό τον όρο ότι είχαν νοσήσει

Καθώς η αντιπαράθεση του τενίστα Djokovic με τις αυστραλιανές κρατικές αρχές τείνει να εξελιχθεί σε ένα άνευ προηγουμένου διπλωματικό θρίλερ, νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους διοργανωτές του Australian Open.
Μια επιστολή που διέρρευσε αποκαλύπτει ότι οι μη εμβολιασμένοι αθλητές του τένις είχαν ενημερωθεί πως θα μπορούσαν να παρευρεθούν στο τουρνουά, υπό τον όρο ότι είχαν νοσήσει από κορωνοϊό τους προηγούμενους έξι μήνες.
Για τη συμμετοχή τους λοιπόν στο τουρνουά, όλοι οι αγωνιζόμενοι κλήθηκαν να υποβληθούν σε PCR τεστ για την Covid και τεστ αντισωμάτων που να αποδεικνύουν φυσική ανοσία, όπως αναφέρεται.
Έτσι, ο Djokovic ταξίδεψε στην Αυστραλία πιστεύοντας ότι του είχε χορηγηθεί ιατρική εξαίρεση για να μπει στη χώρα και να αγωνιστεί, αφού είχε στα χέρια του, όπως μεταδίδει η Daily Mail, πιστοποιητικό νόσησης.
Ωστόσο, τον σταμάτησαν στα σύνορα και του ακυρώθηκε η βίζα.
Aπό την άλλη, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο ABC Channel ότι ο Djokovic έδωσε στους αξιωματικούς της συνοριακής αστυνομίας ιατρική απαλλαγή σε επιστολόχαρτο του Tennis Australia, υπογεγραμμένο από τον επικεφαλής ιατρό της ομοσπονδίας.
Το τελευταίο απορρίφθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους.
Η κυβέρνηση είπε ότι είχε ήδη προειδοποιήσει την Tennis Australia γι’ αυτό.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι η ευθύνη της Tennis Australia είναι ξεκάθαρη σε αυτό το φιάσκο.
Διότι, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα The Advertiser, οι αρχές της χώρας έχουν προειδοποιήσει δύο φορές τον διοργανωτή ότι μόλυνση μικρότερη των έξι μηνών δεν ισοδυναμεί με εμβολιασμό.
Ωστόσο, αυτό είναι το μήνυμα που φέρεται να έστειλε η Tennis Australia στις αρχές Δεκεμβρίου στους παίκτες, επομένως και στον Djokovic.
Στο έγγραφο που εστάλη στους παίκτες, η Tennis Australia περιέγραψε τη διαδικασία δύο βημάτων που απαιτούνται για να επιτραπεί σε έναν μη εμβολιασμένο παίκτη να αγωνιστεί στο Australian Open.
Αρχικά, απόκτηση πιστοποιητικού εξαίρεσης στο εξωτερικό που θα αποδεικνύει ότι το άτομο έχει προσβληθεί από την Covid-19 κατά τους τελευταίους έξι μήνες.
Στη συνέχεια, μια δεύτερη εξαίρεση εγκεκριμένη από ανεξάρτητο Αυστραλό γιατρό ή ομάδα ειδικών ιατρών.
Οι πιθανότητες του Djokovic να υπερασπιστεί τον τίτλο του εξαρτώνται πλέον από την απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή.
Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Δευτέρα.

52655225-10377577-The_guidance_includes_a_paragraph_which_clearly_states_those_who-a-17_1641561745246.jpg
Η Αυστραλία καλωσορίζει το μίσος για τους μη εμβολιασμένους

Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση Djokovic, καθώς ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις παραμένει υπό κράτηση λόγω… μη εμβολιασμού.
Στη Σερβία, μάλιστα, αποδίδεται πολιτική διάσταση στην υπόθεση απέλασης του αθλητή, ενώ στα ΜΜΕ γίνεται λόγος για προσπάθεια αποκλεισμού του από το τουρνουά τένις με «δόλια» μέσα.
Η οικογένεια του Djokovic έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι όπου χαρακτηρίστηκε «αιχμαλωσία» την κράτηση του Novak Djokovic στο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών στη Μελβούρνη.
Οι δικηγόροι του αστέρα του τένις άσκησαν έφεση για να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης για απέλασή του μετά την απόρριψη του αιτήματός του για εξαίρεση από τον αυστριαλιανό εμβολιαστικό νόμο.
Υπενθυμίζεται πως ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο δεν έλαβε άδεια εισόδου στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open.
Ο Aleksandar Vucic ανέφερε ότι η σερβική κυβέρνηση ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να δοθεί η δυνατότητα στον Novak Djokovic να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει στην Μελβούρνη ώστε να μπορεί να προπονείται μέχρι την Δευτέρα που θα εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε για την απέλασή του.
«Ζητήσαμε να μην διαμένει ο Djokovic στο κακόφημο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών αλλά να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει» δήλωσε ο Vucic, προσθέτοντας:
«Όποιον δεν μπορείτε να νικήσετε στο γήπεδο τότε προσπαθείτε να τον εμποδίσετε να συμμετάσχει με διάφορους τρόπους».
Η οικογένεια του Djokovic έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι όπου χαρακτηρίστηκε αιχμαλωσία την κράτηση του Novak Djokovic στο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών στη Μελβούρνη.
Ο πατέρας του Novak Djokovic, Serjan, υποστήριξε ότι οι συνοριακές αρχές συμπεριφέρονται στο γιο του σαν «κοινό εγκληματία» ενώ χαρακτήρισε «σοβινιστική» και ρατσιστική την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας