Θετικός! Νέα μέτρα κατά του κοροναϊού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

695
ελπιδοφόρο

Κόντρα στην ατολμία και στα μισόλογα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ένας άλλος ιεράρχης, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αφουγκραζόμενος τον παλμό της κοινωνίας,ανακοινώνει συνεχώς νέα μέτρα.

Την Τρίτη επανέλαβε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Αμερικής ότι «οι ενορίες θα συνεχίσουν τις ακολουθίες με τον ιερέα και τον ιεροψάλτη, αλλά οι πιστοί θα πρέπει να προσεύχονται από το σπίτι και να μετέχουν στις ακολουθίες μόνο μέσω της τηλεόρασης ή του διαδικτύου». Άλλωστε ο ίδιος είναι υποστηρικτής της νέας τεχνολογίας και έχει ποστάρει ακριβώς την παραπάνω φράση και στο twitter με το hashtag #Μένουμε σπίτι.

Μάλιστα προ ημερών η Σύνοδος της Αμερικής είχε επισημάνει ότι δεν είναι αμαρτία το να μένει κάποιος σπίτι και να παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία από την τηλεόραση αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας που όλοι θα πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Αλλά ο Ελπιδοφόρος δεν περιορίστηκε στα παραπάνω μέτρα. Από 17 Μαρτίου – όπως ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής –  τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, όπου είναι και η κατοικία του Αρχιεπισκόπου, θα παραμείνουν κλειστά και όλοι οι υπάλληλοι θα εργάζονται από το σπίτι τους. Η Αρχιεπισκοπή έθεσε σε λειτουργία το σύστημα τηλεδιάσκεψης και απομακρυσμένης διασύνδεσης, το οποίο θα επιτρέψει την, κατά το δυνατόν, αδιατάρακτη καλή λειτουργία των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.

Επίσης, ο Ελπιδοφόρος, ειδικά επειδή η πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, ακυρώνει άμεσα όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του. Επιπλέον, όλες οι προγραμματισμένες χειροτονίες θα πραγματοποιηθούν σε εξαιρετικά στενό οικογενειακό κύκλο.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε πως «ως Χριστιανοί, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία των άλλων. Μπορούμε να είμαστε πνευματικά ενωμένοι έστω κι αν είμαστε απομακρυσμένοι εν σώματι. Στην πραγματικότητα, η προστασία της υγείας του πλησίον μας είναι μία μαρτυρία της πίστης μας, διότι θέτουμε το καλό του άλλου πάνω από το δικό μας. Με την πίστη στο Θεό μπορούμε να ξεπεράσουμε την παρούσα δυσκολία, στηριζόμενοι στη λογική και στην επιστημονική γνώση, γνωρίσματα της δοσμένης από το Θεό νοημοσύνης μας.Ως ποιμένας σας θα είμαι πάντα άγρυπνος και θα προσεύχομαι καθημερινά στο Παρεκκλήσιο του Αγ. Παύλου της Αρχιεπισκοπής για κάθε έναν από εσάς, για το έθνος μας και για τον κόσμο. Πάνω από όλα όμως, σε κάθε Θ. Λειτουργία θα εύχομαι υπέρ της υγείας καθενός από εσάς. Ας παρακαλέσουμε το Θεό όλοι μαζί, να μας δίνει υγεία, υπομονή και ασφάλεια μέχρι να παρέλθει και αυτή η τρομερή δοκιμασία».

 

*Πηγή: in.gr – Μάνος Χαραλαμπάκης 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας