Θεσ/κη: Νίκη κινήματος και αλληλεγγύης η αθώωση Η.Σμήλιου, αγωνιστή κατά πλειστηριασμών

1418
κινήματος

Αθωωτική η απόφαση για τον Ηλία Σμήλιο στην σημερινή δίκη του για τους αγώνες του κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιοι οι μάρτυρες κατηγορίας -όργανα των ΜΑΤ– δεν μπόρεσαν να στηρίξουν τις στημένες κατηγορίες ενάντια στον Ηλία Σμήλιο για διατάραξη κοινής ειρήνης και παρακώλυση πλειστηριασμού, ενώ το κίνημα κατάφερε να προβάλλει και να υπερασπιστεί τη δράση του και να καταδείξει τον πολιτικό χαρακτήρα των διώξεων.

Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη απόφαση που ελήφθη γενικώς για παραπομπή με κατηγορίες των αγώνων κατά των πλειστηριασμών, αφού οι άλλες δίκες των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων και οι δίκες κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συνεχώς και με διάφορα προσχήματα αναβάλλονταν.

Η αθωωτική απόφαση για τον Ηλία Σμήλιο αποτελεί ένα θετικό δεδικασμένο, το οποίο, περίπου, προδιαγράφει ευνοϊκές αθωωτικές αποφάσεις και για τους άλλους κατηγορούμενους με αστήρικτες, ανυπόστατες κατηγορίες πολιτικής σκοπιμότητας.

Η αθωωτική αυτή απόφαση συνιστά νίκη του κινήματος και δίνει φτερά για νέους ενωτικούς αγώνες σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την κατάργηση κάθε ίχνους προστασίας της πρώτης κατοικίας από 1η Μαΐου, πράγμα που θα σημάνει βροχή πλειστηριασμών εκατοντάδων χιλιάδων πρώτων κατοικιών, προκαλώντας μια μεγάλη κοινωνική τραγωδία και έναν κοινωνικό εφιάλτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας