Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε λίγες ώρες μετά το εμβόλιο

599
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο σύζυγος της 44χρονης

«Δεν γίνεται να προσφέρουμε σάπιο κρέας στον κόσμο»

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, μετά τον θάνατο 44χρονης γυναίκας περίπου 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η άτυχη γυναίκα 44χρονη γυναίκα πέθανε περίπου 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί αν ο θάνατός της σχετίζεται με το εμβόλιο.

Το περιστατικό συνέβη στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και όπως ήταν λογικό έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία. Λίγο νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κηδεία της άτυχης 44χρονης και μάνας δύο παιδιών.

Τι είπε ο σύζυγός της

Ο σύζυγός, μιλώντας στο MEGA, τονίζει πως αφού η γυναίκα του έκανε το εμβόλιο έφαγαν μαζί και «δεν έδειξε κάποια προβλήματα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας όταν ανέβασε δέκατα. Ωστόσο «πέρασε λίγη ώρα και κοιμηθήκαμε».

«Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκριτά της, έπαιρνε μια ανάσα ανά δύο με τρία λεπτά» ισχυρίζεται ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Άμεσα κάλεσε ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας όπου και τελικά κατέληξε. Ο σύζυγος καταλήγει στο ότι «δε γίνεται να έχουμε σάπιο κρέας και να το προσφέρουμε στον κόσμο να το φάει».

«Οι σοβαρές επιπλοκές από τα εμβόλια ήταν κάτω από το 0,002% ως τώρα»

Ο κ. Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε στο MEGAγια το θάνατο μιας νεαρής γυναίκας λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της.

«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ευθύνεται το εμβόλιο, ο κ. Φιλίππου παρουσίασε όλες τις επιπλοκές που συνέβησαν στην Ελλάδα. Υπήρχε ένας θάνατος μετά από εμβόλιο της AstraZeneca. Όλα είχαν ελάχιστες επιπλοκές. Σοβαρές επιπλοκές ήταν κάτω από το 0,002%», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρούσος.

«Αν οφείλεται ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας στο εμβόλιο, θα είναι ο δεύτερος θάνατος στη χώρα μας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την επικινδυνότητα του εμβολίου, ανέφερε: «τα περιστατικά που οδήγησαν σε θάνατο με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson συμβαίνουν ανάμεσα σε 6-21 ημέρες από τον εμβολιασμό. Εδώ είναι πολύ σύντομα, διερωτάμαι τι επιπλοκή είναι αυτή. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι απίθανο να έκανε την επιπλοκή της θρόμβωσης.»

«Θα μπορούσε να είναι αλλεργικό. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει η γυναίκα, διερωτάμαι μήπως είχε σοβαρή κρίση άσθματος. Όσοι έχουν αλλεργίες το λένε. Προφανώς η νέα γυναίκα δεν το ήξερε. Είναι πολλές οι αλλεργίες που έχουν εμφανιστεί χωρίς ιστορικό, εκεί είναι δύσκολο να προβλέψεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας