Βόμβα Κ.Φίλη: Θα μπλέξουμε αν δεν εμποδίσουμε και επιχειρησιακά το Ορούτς-Ρέις

1856
ορούτς

Ως γνωστόν, η Τουρκία εξέδωσε παράνομη Navtex με την οποία το ερευνητικό σκάφος της Oruc Reis θα διεξάγει τις επόμενες μέρες προκλητικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και σε απόσταση μόλις 6,5 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές, καταπατώντας κατάφορα όχι μόνο κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την ίδια την κυριαρχία της χώρας μας, η οποία δικαιούται χωρικά ύδατα στα νησιά έως 12 ν.μ.

Η Ελλάδα, μετά από τις τουρκικές παράνομες ενέργειες, εξέδωσε ως απάντηση ΑΝΤΙ-ΝΑVΤΕΧ και κατά τα άλλα περιορίζεται στο ρόλο του θεατή των πρωτοφανών τουρκικών προκλήσεων και επιμένει σε ένα ελληνοτουρκικό διάλογο παρωδία και εθνικού εξευτελισμού.

Στο πλαίσιο αυτό με άσχημες εξελίξεις προειδοποιεί ο διεθνολόγος και εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης, αναφερόμενος στη νέα, άκρως προκλητική τουρκική Navtex.

Ο καθηγητής, μάλιστα, παρότι συντηρητικών απόψεων, εισηγείται πέραν της διπλωματικής και την επιχειρησιακή παρεμπόδιση της εισόδου του Ορούτς Ρέις.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο twitter εξαπολύει μια πολιτική βόμβα και εισηγείται  ακόμα και στρατιωτική δράση για την παρεμπόδιση του Oruc Reis  και ειδικότερα αναφέρει:

Άρα, η Άγκυρα μας εμποδίζει να ασκήσουμε το δικαίωμα μας, όπως άλλωστε έκανε και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Δυστυχώς, όπως επαναλαμβάνω μονότονα το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Δύση στρουθοκαμηλίζουν αναμένοντας από την Τουρκία να κάνει την ολική επιστροφή.

Πρέπει όλοι να έχουμε ήδη προσαρμοστεί στην Τουρκία του 2020, την ατζέντα της οποίας ασπάζονται οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και μεγάλο μέρος της κοινωνίας που αποστρέφεται τον Ερντογάν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας