Η Merkel στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για “Μακεδονία”

979
μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ζαεφ και στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης υπογραμμίζεται το έντονο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την ευρωπαϊκή και ατλαντική προοπτική της χώρας – Ενημερώθηκε για την πορεία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε εχθές ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα την σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της γείτονος, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της “Μακεδονίας”, όπως  χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, για ενίσχυση της ευρωπαϊκής και ατλαντικής προοπτικής της χώρας.

“Η Καγκελάριος Μέρκελ επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Γερμανίας στην επιτευχθείσα συμφωνία ανάμεσα στην “Μακεδονία” και την Ελλάδα, η οποία επιλύει την πολυετή διαφορά που αποτελούσε το βασικό εμπόδιο για την ένταξη της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπογραμμίστηκε από κοινού ότι το δημοψήφισμα αποτελεί κορυφαία δημοκρατική πράξη και αντανάκλαση της απόφασης των πολιτών για το μέλλον της χώρας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο Ζάεφ ενημέρωσε τη Μέρκελ σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας του δημοψηφίσματος και τόνισε ότι η κυβέρνησή του “είναι έντονα προσηλωμένη στην διαμόρφωση δίκαιων, δημοκρατικών και διαφανών συνθηκών για την υλοποίηση της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ τόνισε ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει της μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για την υλοποίηση των προϋποθέσεων που έθεσε τον Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ιδιαίτερα στους τομείς του κράτους δικαίου, της δημόσιας διοίκησης, των υπηρεσιών πληροφοριών και της αντιμετώπισης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζητήθηκαν συγκεκριμένα βήματα για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας πΓΔΜ-Γερμανίας, καθώς και άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας