Η FYROM, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ…

2230
μέρκελ

Τί συμφέρον έχουν οι ΗΠΑ και επείγονται να εντάξουν τη FYROM στο ΝΑΤΟ;

Ο στρατηγικός σχεδιασμός των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι να καταστήσουν την περιοχή των Σκοπίων-Κοσσόβου (σε συνδυασμό με τη Σούδα) τη μεγαλύτερη τους στρατιωτική εγκατάσταση στον κόσμο. Η στρατιωτική αυτή εγκατάσταση θα ελέγχει ταυτόχρονα τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, θα αστυνομεύει τον πετρελαϊκό πλούτο Ασίας και Αφρικής, θα αποτελεί το ορμητήριο και το ανάχωμα κατά του Ισλάμ, θα προστατεύει το Ισραήλ και θα διευκολύνει ενέργειες και επεμβάσεις χωρίς να έχει ανάγκη την ασταθή Τουρκία.

Ήδη είναι εγκατεστημένη στα σύνορα FYROM-Κοσσόβου η μεγαλύτερη παγκοσμίως Αμερικανική Βάση (!) η οποία, ονομάζεται Camp Bondsteelκαι η οποία, απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τα Ελληνικά σύνορα! Η Βάση αυτή, έχει έκταση 4.000 περίπου στρεμμάτων! Μέσα σ’ αυτήν υπάρχουν 300 περίπου κτίρια, μεταξύ των οποίων, το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης! Στο εσωτερικό της υπάρχει οδικό δίκτυο 25 χλμ. Το προσωπικό της ανέρχεται σε 10.000 άτομα. Την εικόνα της Βάσης  συμπληρώνουν 140 αεροσκάφη και έχει τον πιο βαρύ πολεμικό εξοπλισμό που υπάρχει στην Ευρώπη!

Οι Αμερικανοί αποκαλούν τη Βάση αυτήν (με καμάρι…) “Grand Dame”  και μαζί με το Σινικό Τείχος είναι τα μόνα ανθρώπινα κατασκευάσματα πάνω στη Γη που διακρίνονται με γυμνό οφθαλμό από τη Σελήνη!

Η Βάση αποτελεί το συντονιστικό και λογιστικό κέντρο υποστήριξης όλων των άλλων Αμερικανικών Βάσεων της Ανατολικής Μεσογείου και φιλοξενεί το αρχηγείο της πολυεθνικής δύναμης KFOR , η οποία προστατεύει (δήθεν) το Κόσσοβο, αλλά στην ουσία αστυνομεύει όλη τη Βαλκανική!

Με την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μεταφέρουν εκεί την αεροπορική βάση τους από το Aviano της Ιταλίας, από την οποία ξεκινούσαν τα Αμερικανικά και Βρετανικά αεροπλάνα που βομβάρδιζαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο τη Σερβία το 1999.

Ταυτόχρονα, στήνεται… ήδη  νοτιοανατολικά της “Grand Dame” δεύτερη μεγάλη βάση, σκοπός της οποίας είναι η επιτήρηση όλων των Βαλκανίων και των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, καθώς και του αγωγού πετρελαίου, μήκους 900 χλμ., που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αδριατική (μέσω Βουλγαρίας), τη FYROM και την Αλβανία και θα μεταφέρει 750.000 βαρέλια ημερησίως. Για τον λόγο αυτό, έχει ήδη συσταθεί το κονσόρτσιουμ διαχείρισης  του πετρελαιαγωγού με την επωνυμία “AMBO”  (Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil).

Έτσι εξηγείται η άρον-άρον συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία αποτελεί την πλήρη εκχώρηση των πάντων, δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας. Από το 1947 η χώρα είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ, υποτελής οικονομικά, πολιτικά στρατιωτικά. Πριν, ήταν της Βρετανίας και τα τελευταία χρόνια της Γερμανίας. Οι αποφάσεις παίρνονται στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο και η Αθήνα ακολουθεί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας