Η Τουρκία συνεχίζει τις θηριωδίες: Βομβάρδισε κλινική στο Ιράκ-Τουλάχιστον 3 νεκροί

397
Βομβάρδισε κλινική στο Ιράκ

Η Τουρκία επιτέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο Σίντζερ, βομβαρδίζοντας τοπικό ιατρικό κέντρο, από τις αεροπορικές επιδρομές τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα, η περιοχή δέχθηκε επίθεση από ύποπτες τοπικές δυνάμεις στο έδαφος.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε ιατρικό κέντρο που σχετίζεται με τις Μονάδες Αντίστασης Σινγκάλ (YBS) στο χωριό Σικενίγιε, επιβεβαίωσε ο δημοσιογράφος του Ρουδάβδ στο Σινγκάλ σύμφωνα με δημοσίευμα του rudaw.net.

Τρία διαδοχικά χτυπήματα χτύπησαν την εγκατάσταση πριν η τέταρτη χτυπήσει 15 λεπτά αργότερα, δήλωσε ένας μάρτυρας στον Ταχσίν Κασίμ του Ρουδάτου.

#Breaking: A second drone strike within 24 hours by #Turkey hit a hospital in the southwest of the #Shingal region, in the #Ezidi village of Sikeniye, about an hour ago. Reports of deaths and injuries. This is a clear war crime.#Iraq #Sinjar pic.twitter.com/cCeHmHNT5J

— ÊzîdîPress (@EzidiPress) August 17, 2021

Τοπικοί γιατροί επιβεβαίωσαν επίσης την επίθεση λέγοντας ότι η πρόσβαση στο κέντρο ήταν περιορισμένη μετά την αεροπορική επίθεση.

Γιατρός στη Σίντζαρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, δήλωσε πως τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Το χωριό βρίσκεται στη νότια πλευρά της οροσειράς Σίντζαρ, ενώ είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από την Τουρκία.

Αυτή είναι η δεύτερη ύποπτη αεροπορική επίθεση της Τουρκίας στην περιοχή Σιντζάρ, μέσα σε τόσες ημέρες. Τη Δευτέρα, δύο μέλη του YBS, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου διοικητή Said Hassan, σκοτώθηκαν στο Σιντζάρ από τουρκική αεροπορική επίθεση. Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν επίσης, σύμφωνα με το YBS.

Turkish airstrikes target a HOSPITAL in #SINJAR with casualties reported. A hospital!!!

The 2nd airstrike in 2 days, #Turkey is clearly hoping the world is too focused on #Afghanistan to notice their war crimes against #Yazidi genocide survivors. #Iraqhttps://t.co/LkXCIbOTbA

— Nadine Maenza (@nadinemaenza) August 17, 2021

Ο Μαζλούμ Αμπντί, γενικός διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), εξέφρασε την ανησυχία του για τον θάνατο του Χασάν και του άλλου μαχητή της YBS.

«Αυτό προστίθεται στη σειρά εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από το τουρκικό κράτος. Η ιρακινή κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την προστασία της μειονότητας των Γιαζίντι που έχουν υποφέρει πολύ στην ιστορία», έγραψε στο Twitter.

Η Άγκυρα δεν έχει ακόμη σχολιάσει κανένα από τα δύο περιστατικά.

Η Τουρκία θεωρεί το YBS ως παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας ένοπλης ομάδας που αγωνίζεται για τα αυξημένα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία. Το ΡΚΚ χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, η οποία πραγματοποιεί τακτικές στρατιωτικές εκστρατείες εναντίον της ομάδας στο εσωτερικό και στο βόρειο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας του Κουρδιστάν.

Η Nadine Maenza, επικεφαλής της Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF), καταδίκασε την επίθεση, επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα που έκανε μετά την επίθεση της Δευτέρας. «Ο συνεχιζόμενος στόχος της Τουρκίας στους Γεζίντι, πρέπει να καταδικαστεί από τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα», έγραψε στο Twitter.

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP) της Τουρκίας καταδίκασε επίσης τις αεροπορικές επιδρομές. «Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις επιθέσεις εναντίον της Σιντζάρ. Δεν αναγνωρίζουμε καμία πολιτική που δεν αναγνωρίζει τη θέληση του λαού της Σιντζάρ.Η κυβέρνηση του AKP θα πληρώσει για αυτές τις επιθέσεις τόσο πολιτικά όσο και νομικά», δήλωσε η Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, αναφερόμενη στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Το HDP δήλωσε ότι η Άγκυρα, στις αεροπορικές επιδρομές της στο Σιντζάρ, αγνόησε τις διεθνείς συμφωνίες για τις ανθρωπιστικές αξίες.

Το Metro Center, ένας οργανισμός που εδρεύει στο Σουλεϊμανί και υποστηρίζει την ελευθερία του Τύπου, καταδίκασε την «άνανδρη» επίθεση στον Κασίμ και κάλεσε τις τοπικές αρχές στο Σιντζάρ να «σεβαστούν το έργο των μέσων ενημέρωσης και να μην τους εμποδίσουν. Θα πρέπει επίσης να διερευνήσουν αυτήν την άνανδρη επίθεση».

Υπάρχουν αρκετές ένοπλες ομάδες και δυνάμεις που λειτουργούν στην περιοχή Σιντζάρ συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι πιστοί στο ΡΚΚ, το PMF, τις ομοσπονδιακές δυνάμεις και τις δυνάμεις Πεσμεργκά του Ιρακινού Κουρδιστάν. Η Βαγδάτη και η Ερμπίλ τον περασμένο Οκτώβριο ανακοίνωσαν μια συμφωνία που περιγράφει ένα σχέδιο διακυβέρνησης και ασφάλειας στην ταραγμένη περιοχή. Η συμφωνία θέτει τις ιρακινές δυνάμεις υπεύθυνες για την ασφάλεια στο Σιντζάρ, αναθέτοντάς τους να απομακρύνουν τις διάφορες ένοπλες ομάδες και να δημιουργήσουν μια νέα δύναμη από τον τοπικό πληθυσμό. Η συμφωνία σε μεγάλο βαθμό δεν έχει εφαρμοστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας