Η Τουρκία εκμηδένισε την ροή ποταμού Ευφράτη-Οδηγούν σε Γενοκτονία τους Κούρδους!

612
Η Τουρκία εκμηδένισε την ροή του ποταμού Ευφράτη

Eικόνες αποκάλυψης στην Συρία: Οι Τούρκοι διέκοψαν, σχεδόν εκμηδένισαν, την ροή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη παραβιάζοντας τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει το 1987.

Πρόκειται για κομβική εξέλιξη καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Συρία, η Τουρκία διακόπτει συστηματικά για πάνω από 3 μήνες την ροή των ποταμών. Η τουρκική επιχείρηση ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου.

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν προφητείες που μιλούν για τις σκηνές αποκάλυψης που ζουν τώρα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών εδώ και 3 μήνες. Οι προφητείες μιλούν για ένα μεγάλο πόλεμο που πλησιάζει στην περιοχή.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους σκηνές αποκάλυψης: βάρκες που πλέον δεν χρειάζονται, αναδύθηκαν πεδιάδες και χωριά που κάποτε ήταν βυθισμένα, το πόσιμο νερό έχει εκμηδενιστεί ενώ αυτό που έχει απομείνει είναι δηλητηριώδες. Αρρώστιες έχουν κάνει την εμφάνιση τους και πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό.

Πρόκειται για νέα τουρκική επιχείρηση Γενοκτονίας εκατ Κούρδων και Σύρων σε Ράκκα, Τάμπκα, Ντέιρ Έζζορ και συνολικά των κατοίκων της ΒΑ Συρίας καθώς καταστρέφει τις καλλιέργειες τους και τους στερεί την δυνατότητα πόσιμου νερού.

Πλέον οι κάτοικοι αυτοί στερούνται και το ηλεκτρικό ρεύμα!

Η Διοίκηση του φράγματος της Ροτζάβα ανέφερε τα εξής:

“Για πάνω από 3 μήνες, η Τουρκία μειώνει την ροή νερού από τον ποταμό Ευφράτη προς την Συρία.

Η κατάσταση οδηγείται σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον των λαών της περιοχής παραβιάζοντας τις συμφωνίες που υπήρχαν μεταξύ των χωρών”

Επανεμφανίστηκαν περιοχές που είχαν βυθιστεί το 1990!

“Η Τουρκία οπλοποιεί το νερό εναντίον της βορειοανατολικής Συρίας εκβιάζοντας και ασκώντας πίεση στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Πρόκειται για νέα τουρκική επιχείρηση της Άγκυρας καθώς απέτυχε στρατιωτικά να καταλάβει τις περιοχές που ήθελε.

Υπήρχε η συμφωνία του 1987 μεταξύ Συρίας και Τουρκίας την οποία η Άγκυρα την έκανε “κουρελόχαρτο”.

Προειδοποιούμε για τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή ειδικά στον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Δεν υπάρχει νερό πλέον.

Απαιτούμε διεθνή παρέμβαση από ξένες χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία ώστε να σταματήσει τις πρακτικές αυτές και να απελευθερώσει την ροή νερού.

Ο αξιωματούχος Hammoud Hamadin,από το φράγμα Tishrin, προειδοποίησε για “ανθρωπιστική καταστροφή” καθώς δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό, ούτε νερό για τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε φαγητό.

Η Τουρκία παρακρατεί το νερό σε έξι φράγματα το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι το “Φράγμα Ατατούρκ” το δεύτερο μεγαλύτερο στην Μέση Ανατολή με αποθηκευτική ικανότητα 48 δισ. m³.

Δυτικά του Κομπάνι η κατάσταση είναι απελπιστική. Η στάθμη του νερού μετά από 3 μήνες έχει μειωθεί δραματικά

Σε μια σπάνια περίπτωση, και ως αποτέλεσμα της μείωσης του πλάτους του ποταμού Ευφράτη, ορισμένα χωριά της «πεδιάδας Qumalg» που βυθίστηκαν στη δεκαετία του ’90 εμφανίστηκαν ξανά ειδικά μετά την κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου φράγματος στη Συρία. Πρόκειται για το «Φράγμα Rojava (Tishreen)».

Η Τουρκία κόβει και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην ΒΑ Συρία

Το Γραφείο Ενέργειας και Επικοινωνιών της Αυτόνομης Διοίκησης Jazira ανέφερε πως το έργο των τουρμπίνων στο φράγμα Tishreen που παράγουν ηλεκτρισμό θα περιοριστεί. Οι έξι από τις 8 τουρμπίνες θα κλείσουν αναγκαστικά.

Θα λειτουργεί πλέον μία τουρμπίνα για να τροφοδοτήσει μύλους και σταθμούς νερού στις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Συρίας.

Στην πραγματικότητα η Τουρκία δεν έχει μειώσει την ροή νερού νερού για 3 μήνες αλλά για 6 οδηγώντας σε κατακόρυφη μείωση το νερό στους ταμιευτήρες  των φραγμάτων Tishreen και Tabqa.

Το γραφείο ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Swidia, θα είναι η μόνη πηγή για την αντιστάθμιση της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας