Η Ρωσική πρεσβεία Κύπρου διαψεύδει-Ρωσικές πηγές χαρακτηρίζουν “ανοησίες” την αναγνώριση κατεχομένων

708
ρωσική

Η Ρωσική πρεσβεία της Κύπρου με δήλωσή του εκπροσώπου της στο Sputnik διέψευσε κατηγορηματικά τα περί επικείμενης τάχα αναγνώρισης των κατεχομένων της Κύπρου από την Ρωσία.

Ρωσικές πηγές, επίσης, μιλώντας στο ethnos.gr, υπογράμμιζαν ότι όσα έχουν γραφεί σε τουρκικά ΜΜΕ περί επικείμενης αναγνώρισης των κατεχομένων από την Ρωσία, είναι “ανοησίες“.

Ως «ανοησίες» και «fake news» αποκηρύσσουν ρωσικές πηγές, που μιλούν στο ethnos.gr, όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα τουρκικών ΜΜΕ περί επικείμενης αναγνώρισης των κατεχομένων της Κύπρου από τη Μόσχα. «Η θέση της Ρωσίας είναι αμετάβλητη στο Κυπριακό», υπογραμμίζουν εμφατικά.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι νωρίτερα, σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα Sozcu είχε υποστηρίξει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πρόκειται να αναγνωρίσει την επονομαζόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», όπως επιλέγει να αποκαλεί η Άγκυρα το ψευδοκράτος, με αντάλλαγμα… τη συνεργασία της Τουρκίας για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των… συριακών θαλασσών, την υποστήριξη του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και την αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία.

Σύμφωνα μάλιστα με το επίμαχο δημοσίευμα στην Sozcu, η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει ακόμη και… στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα.

Ρωσικές πηγές, που μιλούν στο ethnos.gr, αποκηρύσσουν ως «ανοησίες» όλα τα παραπάνω, υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραμένει «αμετάβλητη» στο Κυπριακό. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκφραστεί ανησυχίες αναφορικά με το μέλλον των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Κυπριακής Δημοκρατίας, στην σκιά κυρίως αμερικανικών κινήσεων (East Med Act) που υπόσχονται μεν «πράγματα» στη Λευκωσία (επί παραδείγματι την άρση του εμπάργκο όπλων) αλλά θέτοντας ως προϋπόθεση την προηγούμενη διάρρηξη των δεσμών της Λευκωσίας με τη Ρωσία και ειδικότερα την απαγόρευση του ελλιμενισμού πλοίων του ρωσικού στόλου στα Κυπριακά λιμάνια.

*Πηγή: sputnik.gr, ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας