Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε επιδρομές στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας

1616
ιντλίμπ

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας διεξήγαγε επιδρομές στη βορειοδυτική Συρία, τις πρώτες εδώ και τρεις μήνες, εναντίον του τελευταίου προπυργίου των Σύρων ανταρτών και των τζιχαντιστών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν την Τρίτη πριν τα μεσάνυχτα και την Τετάρτη τα ξημερώματα” μια περιοχή στα σύνορα των επαρχιών Χάμα, Ιντλίμπ και Λαττάκεια, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για “τις πρώτες (ρωσικές) επιδρομές από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία” στην περιοχή αυτή, δηλαδή στις 6 Μαρτίου.

Η εκεχειρία, που επιτεύχθηκε έπειτα από συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας -συμμάχου της Δαμασκού- και της Τουρκίας -που στηρίζει κάποιους Σύρους αντάρτες και τζιχαντιστές- επέτρεψε την αναστολή της επέλασης του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου κυριαρχεί η Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ και όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο σκοτώθηκαν περίπου 500 άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ άλλο ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εκ των οποίων 120.000 εκμεταλλεύθηκαν την εκεχειρία για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, οι ρωσικές επιδρομές είχαν στόχο “να απομακρύνουν τους αντάρτες-μαχητές της Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ  από αυτόν τον αυτοκινητόδρομο καθώς και από κάποια χωριά στην περιοχή Σαχλ αλ Γαμπ, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν αναπτυχθεί μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας