Η Ρωσία μεταφέρει αλεξιπτωτιστές στο Αντόνοφ-Ρωσικές δυνάμεις 4χλμ από κέντρο Κιέβου

824
Μόλις 4 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου οι ρωσικές δυνάμεις

Έχοντας τον έλεγχο του αεροδρομίου “Αντόνοφ” η Μόσχα μεταφέρει απρόσκοπτα ισχυρές αερομεταφερόμενες δυνάμεις προς κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Μόλις 4 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου βρίσκονται οι ειδικές μονάδες αστικού πολέμου του ρωσικού Στρατού ενώ για πρώτη φορά μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76 κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Αντόνοφ» του Κιέβου που καταλήφθηκε χθες, αλλά μόνο σήμερα ασφαλίστηκε και εξοντώθηκαν όλες οι πιθανές αντιαεροπορικές απειλές σε απόσταση 50 χλμ. περιμετρικά.

Τα 18 αεροσκάφη που προσγειώθηκαν μετέφεραν το 31ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών άνδρες του οποίου από χθες είχαν ριφθεί περιμετρικά σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη νυκτερινή ρίψη σε απόσταση «αναπνοής» από τις ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού καθεστώτος που είχαν ως αποστολή να ανακαταλάβουν το αεροδρόμιο.

Ενώθηκαν με τις δυνάμεις που είχαν αερομεταφερθεί και καταλάβει το αεροδρόμιο από χθες το μεσημέρι, όπως πρώτο μετέδωσε στην Ελλάδα το pronew.gr και ασφάλισαν την περιοχή.

Είχαν προηγηθεί από το πρωί όπως όλος ο πλανήτης είδε, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις των Spetsnaz και του μάχιμου τμήματος της GRU υπεκεράσαν κάθετα την ουκρανική άμυνα στο αεροδρόμιο του «Αντόνοφ» του Hostomel.

Έδωσαν μία συγκλονιστική μάχη, τελείως αποκομμένοι από την κύριο όγκο των ρωσικών τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών που κατέβαιναν προς Κίεβο από την Λευκορωσία αλλά δεν είχαν φτάσει ακόμα στην περιοχή.

Το αεροδρόμιο «Αντόνοφ» καταλήφθηκε από αυτές ακριβώς τις δυνάμεις (μία μονάδα διείσδυσε μέσα στο Κίεβο και έφτασε έξω από το προεδρικό μέγαρο) σε μία πραγματική εποποιία των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, στην μεγαλύτερη επιχείρηση κάθετης υπερκέρασης από τον πόλεμο του Κόλπου μέχρι σήμερα.

Αλλά πολύ πιο δύσκολη από την επιχείρηση του Κόλπου αφού έγινε σε ημιαστικό περιβάλλον με τους Ουκρανούς που επιτίθονταν να αποτελούν τον «αφρό» των ειδικών δυνάμεων του καθεστώτος.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι η πόλη μπαίνει σε φάση “άμυνας”.

Aυτή την στιγμή το Κίεβο έχει αποκοπεί από τον Βορά και από την Δύση.

Όπως ξεκαθάρισε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Σύμβουλοι του Πενταγώνου και της CIA εκπαίδευσαν την ουκρανική στρατιωτική ηγεσία πώς να τοποθετεί συστήματα πυραύλων πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές για να προκαλέσουν ανταποδοτικά πυρά στους κατοίκους της περιοχής», αναφέρει επίσης το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η χρήση κατοικημένων περιοχών για την κάλυψη των θέσεων βολής του πυροβολικού αποτελεί έγκλημα πολέμου.

«Αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται ενεργά από τρομοκράτες που εποπτεύονται από τη CIA στη Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες», τονίζει.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απευθύνθηκε πριν από λίγη ώρα με μήνυμα τους Ουκρανούς πολίτες προειδοποιώντας πως οι στρατιώτες της Ουκρανίας μπορεί να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα.

«Η εθνικιστική ηγεσία σας χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους με τους τρομοκράτες. Θέλουν να σας χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιφέρουν κανένα πλήγμα σε κατοικημένες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας» επεσήμανε η ρωσική πλευρά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός «εξουδετέρωσε» περισσότερα από 200 στελέχη του ουκρανικού Στρατού κατά τη διάρκεια της κατάληψης του στρατηγικού αεροδρομίου.

Πολλά ρωσικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα από το Κονοτόπ, στα ανατολικά, έχοντας παρακάμψει την πόλη Τσέρνιγκοφ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας