Η Ρωσία κατέρριψε το αμερικάνικο RW-4 Global Hawk ως ''εκδίκηση'' για την κατάρριψη από ΗΠΑ του συριακού Su-22

3844
Ρωσία

Η κατάρριψη του Αμεριανικού RW-4 Global Hawk συνδέεται τόσο με την κατάρριψη του συριακού Su-22 στις 18 Ιουνίου όσο και με τη δραστηριότητα των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία
Περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κατάρριψη στις 22 Ιουνίου αμερικανικού UAV από ρωσικό Α/Α σύστημα S-300V4 στην Συρία.
Η υπόθεση που ξετυλίγεται σχετίζεται με την κατάρριψη στις 18 Ιουνίου του συριακού Su-22 από αμερικανικό F/A-18E της VFA87 Μοίρας του Ναυτικού. Οι Ρώσοι ουσιαστικά πήραν μια ”εκδίκηση” για την κίνηση αυτή των Αμερικανών.
Όπως είχαμε αναφέρει σχετικά εδώ, η ρωσική Αεράμυνα εντόπισε στις 22 Ιουνίου το «μόνιμο» RQ-4 που πετούσε δυτικά του Ευφράτη και αμέσως to κατέρριψαν με βλήμα του συστήματος S-300V4.
Το αεροσκάφος δεν εκτελούσε πτήση αναγνώρισης, ήταν απλώς η εναέρια πλατφόρμα επαφής του SDF με την αμερικανική κεντρική Διοίκηση.
Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Πως θα δικαιολογούσαν οι ΗΠΑ την απώλεια του RQ-4. Ως δια μαγείας ένα Global Hawk κατέπεσε και συνετρίβει την ίδια ημέρα στην… Καλιφόρνια. Επειδή τα… βλήματα του S-300 δεν φτάνουν μέχρι εκεί το ατύχημα του RQ-4 ήταν η «βιτρίνα» πίσω απ την οποία καλύφθηκε η απώλειά του στη Συρία.
Πως το δικαιολόγησαν την εκτόξευση του βλήματος οι Ρώσοι; Ότι εκείνη ακριβώς την ημέρα πραγματοποιούσαν άσκηση Αεράμυνας με τη συμμετοχή Su-30SM και των S-300.
Όπως αναφέρουν μαρτυρίες οι Ρώσοι εκτόξευσαν ένα βλήμα προς τα δυτικά εναντίον στόχου με επιτυχία, ενώ μαχητικά Su-30SM πραγματοποιούσαν περιπολία πάνω από την θαλάσσια περιοχή πλησίον της πόλης και ασκούνται σε αποστολές αεράμυνας.
Με λίγα λόγια την ίδια ακριβώς hμερα η ρωσική Αεράμυνα εκτόξευσε ένα και μόνο βλήμα κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη Συρία και η USAF έχασε από «ατύχημα» ένα RQ-4 στην … Καλιφόρνια.
Είναι η ειδική «γλώσσα» που χρησιμοποιούν οι υπερδυνάμεις μεταξύ τους.
Ήταν μια απάντηση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ ότι στη Συρία υπάρχουν πλέον «ζώνες» οι οποίες δεν παραβιάζονται για κανένα λόγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας