Η Ρωσία ετοιμάζει Διαστημικό Σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη

620
σεληνιακό

H ρωσική Πυραυλική και Διαστημική Εταιρεία, Energia, αναμένεται να παρουσιάσει τμήμα του διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα προσεδαφιστεί στο Φεγγάρι.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση της ρωσικής σεληνιακής, διαστημικής τεχνολογίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 70ου ετήσιου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου, στις 21 με 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, «θα παρουσιαστεί τμήμα του εγχειρήματος για το σεληνιακό σταθμό σε τροχιά. Ο βασικός σκοπός του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι να συντηρεί και να εφοδιάζει τις αποστολές στη σεληνιακή επιφάνεια», γράφει το έγγραφο.

Αναπαράσταση της Ρωσικής Σεληνιακής Βάσης
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : © ROSCOSMOS Αναπαράσταση της Ρωσικής Σεληνιακής Βάσης

Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες για τη λειτουργία της σεληνιακής βάσης. Ενώ, επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί αν κατασκευάζεται για την προσεδάφιση ανθρώπων ή ανδροειδών ρομπότ στο Φεγγάρι.

Η κρατική Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία NASA συμφώνησαν κατά τη διάρκεια του 68ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου, στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας το 2017, ν’ αναπτύξουν μαζί τη Σεληνιακή Τροχιακή Πλατφόρμα.

Ωστόσο, όσο αφορά τη NASA τα σχέδια για το διαστημικό σταθμό άλλαξαν. Εάν προηγουμένως προτεραιότητα ήταν η δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από το φυσικό δορυφόρο της Γης, τώρα πρωταρχικό στόχο αποτελεί η προσεδάφιση στη Σελήνη, το 2024.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=uuPygv96wFs&feature=youtu.be

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας